skip to Main Content
Nieuwe financiële hulp van 1.200 euro voor families met kinderen

Nieuwe financiële hulp van 1.200 euro voor families met kinderen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

familie1MADRID – Vanaf deze maandag kunnen alleenstaande ouders met tenminste twee kinderen, werklozen of gepensioneerden met 3 of meer kinderen (grote families) en/of gehandicapten een extra financiële hulp van 1.200 euro per jaar ontvangen van de Spaanse regering. Deze economische hulp is met terugwerkende kracht wat inhoudt dat diegene die het aanvraagt al vanaf 1 januari dit jaar recht zal hebben op een hulp van 100 euro per maand met een maximum van 1.200 euro per jaar.

De “cheque familiar” zoals deze financiële hulp in Spanje genoemd wordt is niet te vergelijken met die van ex president Zapatero enkele jaren geleden toen alle families die een kind kregen automatisch eenmalig 2.500 euro ontvingen. De nieuwe financiële hulp is geen geld wat de families krijgen maar een reductie op de inkomstenbelasting die families betalen. Met andere woorden, betaal je minder of helemaal geen belasting omdat je weinig of geen werk hebt, dan ontvang je ook deze hulp niet.

In eerste instantie was deze financiële hulp bedoelt voor grote families met meer dan 3 kinderen maar de regering heeft besloten, als verkiezingsstunt of niet, om deze hulp uit te breiden naar alle alleenstaande ouders met tenminste twee kinderen, werklozen of gepensioneerden met 3 of meer of gehandicapte kinderen in Spanje.

Volgens de Spaanse belastingdienst heeft men al 60.000 “cheques familiares” uitgedeeld aan grote families. Het probleem is echter dat de enige families die recht hebben op deze extra hulp werk moeten hebben om in aanraking te moeten komen. Daarnaast dient men genoeg te verdienen om aan 1.200 euro belastingteruggave te voldoen. De 1,2 miljoen families waarvan de man én de vrouw geen werk hebben zullen dus ook geen gebruik kunnen maken van deze extra broodnodige economische hulp – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken