skip to Main Content
Aardbeving van 4,4 op de Richter schaal in het noorden van Spanje

Aardbeving van 4,4 op de Richter schaal in het noorden van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PAMPLONA – Vrijdagochtend rond 7.43 uur hebben de inwoners van de stad Pamplona in Navarra en omliggende gemeenten te maken gehad met een aardbeving van 4,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum van deze nieuwe beving lag weliswaar op slechts 1 kilometer onder de plaats Oricáin maar dat was dicht genoeg bij de hoofdstad Pamplona om door veel mensen in de stad en provincie gevoeld te worden.

De beving was van een intensiteit 5, ter vergelijking de beving die plaatsvond nabij Torrevieja afgelopen donderdagmorgen had een intensiteit van 2, en er zijn meldingen binnengekomen van schade aan gebouwen zoals scheuren in gevels en barsten in ramen en op enkele plaatsen scheuren in het wegdek. Er zijn geen meldingen bij de politie en het noodnummer 112 binnengekomen van gewonden. Veel mensen hebben de beving echter wel gevoeld en zaten rechtop in bed of als verstijft aan de keukentafel.

Na de eerste en zwaarste beving vond er enkele minuten later rond 7.48 uur nog een replica plaats met een kracht van 2,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum van deze replica lag nabij de gemeente Egües op zo’n 3 kilometer diepte. Ook deze aardbeving werd door veel mensen in de provincie gevoeld maar veroorzaakte volgens de eerste meldingen geen schade.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken