skip to Main Content
Dit zegt Google bij de automatische aanvulling in de zoekmachine over de Spanjaarden

Dit zegt Google bij de automatische aanvulling in de zoekmachine over de Spanjaarden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Wanneer je een zoekopdracht op Google start, kun je de informatie die je zoekt, sneller vinden met zoekvoorspellingen. Zoekvoorspellingen zijn mogelijke zoektermen die je kunt gebruiken die zijn gerelateerd aan de termen die je typt en informatie waar andere gebruikers naar zoeken laat zien. Als er gezocht wordt op catalanes, canarios, madrileños en andaluces verschijnen er verschillende zoekvoorspellingen die karaktereigenschappen weergeven.

Volgens dit artikel van de krant Público hebben de inwoners van bepaalde regio’s in Spanje een bepaalde naam en karakter, dat wil zeggen als je in Google zoekt naar catalanes, canarios of españoles dan vult Google deze zoekopdracht aan met veel gezochte zoektermen. Wat je doet is intoetsen “los españoles son…, los canarios son…” en dankzij de zoekvoorspellingen verschijnen en dan bepaalde eigenaardigheden zoals de volgende:

Catalanes zijn volgens Google: “cerrados”, “antipaticos” en “franceses confundidos” ofwel gesloten, niet sympathiek en verwarde Fransen.

Canarios zijn volgens Google: “africanos”, “guapos” en “argentinos con el síndrome de Down” ofwel Afrikanen, knap en Argentijnen met een Down syndroom.

Madrileños zijn volgens Google: “pijos”, “chulos”, “prepotentes”, “bordes” en “tontos” ofwel snobs, dandys, arrogant, lomp en stom.

Valencianos zijn vlgens Google: “falsos”, “raros”, “mala gente”, “fachas” en “tontos” ofwel vals, raar, slechte mensen, fascisten en stom of dwazen.

Andaluces zijn volgens Google: “gitanos”, “falsos”, “alegres” en “vagos” ofwel zigeuners, vals, vrolijk en lui.

Españoles zijn volgens Google: “latinos”, “vagos”, “envidiosos”, “retrasados” en “guapos” ofwel Latijns-Amerikanen, lui, jaloers, achterlijk en knap.

Nederlanders en Belgen

Als we overigens kijken naar “holandeses” ofwel Nederlanders en “belgas” ofwel Belgen dan zien wij dit in Google verschijnen.

Holandeses zijn volgens Google: “guapos”, “tacaños”, “fríos”, “altos” en “celosos” ofwel knap, gierig, koud/cool, lang en jaloers.

Belgas zijn volgens Google: “frios”, “amables”, “guapos” en “franceses” ofwel koud/cool, vriendelijk, knap en Fransen.

LET OP: deze zoekresultaten kunnen per browser en land verschillen dus het moet gezien worden als een richtlijn (en niet te serieus worden genomen) 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Gelijk maar even uitgeprobeerd. Wel grappig

  “De Nederlanders zijn”:
  – de langste mensen ter wereld
  – moslim
  – te dik
  – allochtoon

  “De Belgen zijn”:
  – de dappersten onder de galliërs
  – achterbaks
  – raar
  – bourgondiërs

  “De Vlamingen zijn”:
  – de dappersten onder de galliërs
  – achterbaks
  – ook mensen
  – racisten

  LOL :-))))

 2. ” LET OP: deze zoekresultaten kunnen per browser en land verschillen dus het moet gezien worden als een richtlijn (en niet te serieus worden genomen) “?

  Ik denk dat de redactie veel reacties verwachtte, maar raar maar waar, nog geen één reactie, LOL.

   1. Hollandezen zijn mafkezen. Ze voelen zich “bedonderd” door de Belgas? Ze komen wel steeds massaal naar België omdat het hier schijnbaar toch beter is dan in hol land. Tja dan moet je wel echt maf zijn om je telkens weer te laten “bedonderen”

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken