skip to Main Content
Kledingconcern Desigual heeft voor derde jaar op rij flink verlies geleden

Kledingconcern Desigual heeft voor derde jaar op rij flink verlies geleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Catalaanse kledingketen Desigual heeft voor het derde jaar op rij de omzet en de winst achteruit zien gaan. Gedurende 2017 heeft Desigual 761 miljoen euro omgezet wat 11,5% minder is dan het jaar daarvoor toen er ook al minder omzet was gedraaid. De nettowinst is zelfs met 33% gedaald naar 47 miljoen euro.

De verkopen van de typische Desigual kleding in Europa is flink achteruit gegaan en deze markt is goed voor 90% van de omzet van het Catalaanse bedrijf. Volgens Desigual is dat het gevolg van de dalende verkopen in Europa en de kosten van de transformatie van de winkels, verbetering van de producten en distributie.

Terwijl de verkopen binnen Europa daalden stegen deze weer in Latijns Amerika met een 18%. In verschillende landen werden daar 50 nieuwe winkels geopend en werden er nog eens 50 opgeknapt.

Desigual werd in 1984 op Ibiza opgericht door de Zwitserse broers Christian Meyer en Thomas Meyer die nog steeds actief zijn binnen het bedrijf. Inmiddels heeft Desigual over de hele wereld honderden eigen kledingzaken, franchises en wordt de typische gekleurde kleding ook verkocht in warenhuizen etc. Op dit moment is het hoofdkantoor van Desigual gevestigd in Barcelona.

Foto: El Pais

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Heb enorm veel T-shirts en kleedjes van Desigual want ben verliefd op dit merk. Het enige nadeel misschien dat het meeste uit handwas bestaat, maar je voelt je echt ” desigual “.
  Van zodra ik in Spanje toekom ga ik onmiddellijk naar Zenia om naar al dat moois te kijken en geraak ik in de verleiding. Sommige kledij heb ik al 4 jaar en die blijft even mooi en kleurvast.
  Ieder zijn mening, maar voor mij is dit mijn favoriete winkel.

 2. Leo ,je hebt gelijk ,prijs kwaliteit ,veel te duur .Ik ben echt een fan van Desigual ,maar de kwaliteit is de prijs niet waard .

 3. Kleding in Spanje is van zo´n slechte kwaliteit duur of goedkoop maakt niet uit, echt na een aantal maanden kun je de kleding in de kliko gooien er mankeert altijd wel wat aan.

  1. Beste,

   Ter info : Desigual is niet van spaanse makelij. Over de Spaanse kleding ga ik mij niet uiten want heb er geen ervaring mee.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken