De Semana Santa en Feria de Abril in Andalusië en het coronavirus

De Semana Santa en Feria de Abril in Andalusië en het coronavirus
Beeld: 123rf

De Semana Santa en Feria de Abril in Andalusië en het coronavirus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid van Andalusië heeft voor het eerst toegegeven dat de Semana Santa en de Feria de abril gevaar lopen vanwege het coronavirus. Over minder dan een maand is het tijd voor Pasen en de Goede Week dat normaal groots gevierd wordt in steden als Sevilla en Málaga waar ook tienduizenden mensen op af komen. Datzelfde geldt ook voor de Aprilfeesten in Sevilla.

De Semana Santa met de daarbij horende processies vindt plaats tussen zondag 5 en zondag 12 april, minder dan een maand dus. De Feria de Abril wordt gevierd tussen zondag 26 april en zaterdag 2 mei. Deze twee grote, traditionele en zeer populaire feesten lopen gevaar vanwege COVID-19.

De kans is groot dat net zoals bij de Las Fallas in Valencia sommige dagen of alle festiviteiten geschorst worden vanwege het gevaar wat betreft het coronavirus. Er komen in heel Spanje en ook in Andalusië steeds meer besmettingen bij en er overlijden ook steeds meer mensen door of met het coronavirus. 

Op het moment van schrijven is er nog niemand met of door het coronavirus om het leven gekomen in de autonome regio Andalusië maar in heel Spanje is dat aantal opgelopen naar 28. Er zijn echter op het moment van schrijven wel 54 personen die besmet zijn met het coronavirus in Andalusië. 

De vicepresident van de Junta de Andalucía Juan Martín heeft op maandag gezegd dat voorlopig nog geen beslissing is genomen over het wel of niet laten doorgaan van de festiviteiten. De regionale overheid houdt de ontwikkelingen in de gaten en zal later een beslissing nemen. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.