Nederlandse toeristen met coronavirus op Gran Canaria

Nederlandse toeristen met coronavirus op Gran Canaria
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LAS PALMAS – De lokale gezondheidsinstellingen op het Canarische Eiland Gran Canaria hebben bij twee Nederlandse toeristen het coronavirus vastgesteld. Deze toeristen zijn in goede gezondheid maar vanwege mogelijke besmetting zijn ze geïsoleerd, waarschijnlijk in hun hotel of ander vakantieadres.

De Canarische Eilanden hebben twee nieuwe COVID-19 besmettingen erbij. Dit keer gaat het om twee toeristen afkomstig uit Nederland die positief getest zijn op het coronavirus maar zelf niet ziek zijn en in goede gezondheid verkeren, zo werd maandagavond 9 maart rond 21.15 uur bekend gemaakt.

Met de twee Nederlandse patiënten erbij is het totaal aantal met coronavirus besmette personen op de Canarische Eilanden gestegen naar 19, drie meer dan op zondag. In totaal heeft men op de Canarische Eilanden 22 besmettingen geregistreerd maar 5 personen werden als genezen verklaard en konden het isolement verlaten.

Op Tenerife zijn op dit moment 12 actieve besmettingsgevallen waarvan 4 bij eenzelfde groep Italiaanse toeristen horen, 3 van hen hebben geen coronavirus meer maar een wel. De rest van de besmette personen bevinden zich geïsoleerd in ziekenhuizen of thuis of in hun vakantie onderkomen.

Op Gran Canaria is het aantal besmette personen dankzij de twee Nederlandse COVID-19 patiënten opgelopen naar ze actieve besmettingen. Vier van hen zijn onderdeel van een groep Italiaanse toeristen waarvan een persoon ziek is opgenomen in het ziekenhuis.

Op Fuerteventura is een persoon die besmet is met het virus. Deze bevindt zich in huisisolatie (thuis of in hotel/appartement).

Het hotel in Adeje op Tenerife waar 25 februari zo’n 1.000 personen geïsoleerd werden vanwege een uitbraak van het coronavirus, zal dinsdag om middernacht weer opengaan waarna de quarantaine voorbij is. Vakantiegangers die de afgelopen weken nog niet mochten vertrekken mogen nu wel naar huis gaan.

De eerste coronavirus besmetting van Spanje werd begin februari geregistreerd op het eiland La Gomera waar een Duitse toerist, die in Duitsland besmet was geraakt, gedurende 15 dagen in quarantaine moest in het plaatselijke ziekenhuis. 

Een aantal dagen later volgde een twee besmette persoon op het eiland Mallorca, in dat geval een Britse man die woonachtig is op het eiland. Zowel de Duitse man op La Gomera als de Britse man op Mallorca zijn coronavirus-vrij verklaard en bevinden zich in goede gezondheid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.