Motie van wantrouwen van coalitiepartner C’s tegen de PP-partij in Murcia regio vanwege ‘vacunagate’

Motie van wantrouwen van coalitiepartner C’s tegen de PP-partij in Murcia regio vanwege ‘vacunagate’
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MURCIA – Net zoals in de Madrid regio botert het niet tussen de coalitiepartners van verschillende regionale overheden en regeringen zoals in de Murcia regio. In Madrid komen er op 4 mei vervroegde regionale verkiezingen en in de Murcia regio is de coalitiepartner Ciudadanos samen met de PSOE een motie van wantrouwen gestart tegen de regionale regering van de Partido Popular (PP).

Na de laatste regionale verkiezingen in Spanje en ook in de Murcia regio wist de PP aan de macht te komen met de steun van de coalitiepartner Ciudadanos (C’s) en in mindere mate de extreemrechtse partij VOX. 

Maar de coalitiepartner C’s is nu samen met de socialistische PSOE oppositiepartij een motie van wantrouwen gestart vanwege onder andere een gebrek aan vertrouwen vanwege de ‘vacunagate’. Daarnaast is de C’s partij het niet eens met een aanklacht tegen iemand van de eigen partij door de PP-partij.

De C’s en PSOE partijen hebben samen een meerderheid aan stemmen dus de kans dat de motie van wantrouwen een succes zal zijn is groot. Dat zou dan ook betekenen dat de PSOE of C’s de regio Murcia zal gaan besturen en het roer overneemt van de PP-partij. Maar er kunnen ook zoals in de Madrid regio nieuwe vervroegde regionale verkiezingen komen.

Volgens de regionale C’s partijleidster Ana Martínez Vidal weet de PP niet hoe ze in een coalitieregering moet regeren want gedurende de jaren dat de PP en C’s een coalitie hebben gevormd in de Murcia regio zijn er alleen maar problemen, tegenwerkingen en excuses geweest. 

Maar C’s spreekt ook over het zogenaamde ‘vacunagate’ wat te maken heeft met de politici en andere hooggeplaatste personen en zogenaamde VIP’s die zich laten vaccineren tegen het coronavirus zonder dat ze aan de beurt zijn en ook niet te maken hebben met consequenties. Dat kan echt niet volgens C’s.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.