Search
menu
Search

Amazon Prime Video serie ‘El Pueblo’ is opgenomen in het dorp Peñafría maar bestaat dat dorp wel?

Amazon Prime Video serie ‘El Pueblo’ is opgenomen in het dorp Peñafría maar bestaat dat dorp wel?
Beeld: Amazon Prime Video

Amazon Prime Video serie ‘El Pueblo’ is opgenomen in het dorp Peñafría maar bestaat dat dorp wel?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SORIA – Als je een van de lezers bent die graag Spaanse televisie of Spaanstalige streaming series bekijkt dan zit je bij Amazon Prime Video goed met de serie ‘El Pueblo’. Inmiddels wordt het derde seizoen uitgezonden en is ook dit weer een succes in Spanje. De serie is te zien op Amazon Prime Video en in Spanje ook op het televisiekanaal Telecinco. Maar wat is deze serie, wat is het verhaal en bestaat het dorp ‘Peñafría’ wel?

Even kort het verhaal van de serie. ‘El Pueblo’ (in het Engels ‘The Countryside’) vertelt het verhaal van de inwoners van een klein dorpje in de provincie Soria in Castilië en León. In seizoen 1 is te zien dat de vijf authentieke inwoners plotseling andere bewoners erbij krijgen omdat een hippy-stel in het verlaten dorp een retraite wil beginnen en andere geïnteresseerden uitnodigen om naar Peñafría te komen. Het dorp bleek echter niet verlaten te zijn maar de inwoners openen hun armen om de nieuwe bewoners welkom te heten.

Uiteraard zorgt dit voor problemen, grappige conversaties en hilarische omstandigheden tussen de ‘urbanitas’ (inwoners uit stedelijke gebieden) en de ‘pueblerinos’ (inwoners uit landelijke gebieden). Er is een burgemeester, een schaapherder, een ouder echtpaar waarvan de vrouw moderner wil zijn terwijl haar man liever met een jachtgeweer rondloopt en dan heb je nog oma die alles in de gaten houdt en het liefst roddelt over alles en iedereen.

In seizoen 1 en 2 is te zien hoe diverse koppels zoals een mislukte en van fraude betichte zakenman/politicus met zijn veel jongere vriendin, een moeder met kanker en haar zoon, een gestreste rockartiest zonder inspiratie, een gestreste moeder met dochter en twee vrienden die genoeg hebben van het gestreste zakenleven proberen er het beste van te maken in het dorp Peñafría. In seizoen 3 zijn er nieuwe inwoners bijgekomen en zijn andere inwoners verdwenen maar blijft het verhaal zich afspelen in het dorp Peñafría.

Ondertussen is het dorp Peñafría uitgegroeid tot een toeristische attractie maar bestaat dat dorp eigenlijk wel? Het antwoord daarop is ja, het dorp bestaat maar met een andere naam. Het echte dorp waar de serie is opgenomen heeft de naam Valdelavilla en ligt, net zoals in de serie, in de provincie Soria.

In de jaren zestig werd het dorp op 56 kilometer van de provinciale hoofdstad Soria verlaten. In de tachtiger jaren kwam de regionale bank Caja Rural de Soria met het plan om het dorp op te knappen en er een toeristisch resort van te maken waar taalcursussen worden gegeven of speciale festiviteiten plaatsvinden. Nadat werd besloten om de serie ‘El Pueblo’ op te nemen in Valdelavilla is het dorp uitgegroeid tot een toeristische trekpleister en vinden er nu rondleidingen plaats langs de plaatsen waar opnames zijn gemaakt.

De serie ‘El Pueblo’ is bedacht door de makers van de eveneens populaire serie ‘La que se avecina’ dat inmiddels aan het 12e seizoen is begonnen op Telecinco en Amazon Prime Video. In dat seizoen is een crossover te zien tussen enkele personages uit de serie ‘El Pueblo’ en de hoofdrolspelers van ‘La que se avecina’. Ondertussen is bevestigd dat er een seizoen 4 komt voor ‘El Pueblo’ en een seizoen 13 voor ‘La que se avecina’.

Seizoen 1: 2019 bestaande uit 8 afleveringen van elk ongeveer 55 minuten. Seizoen 2: 2020 bestaande uit acht afleveringen van elk ongeveer 55 minuten. Seizoen 3: 2021 bestaande uit 8 afleveringen van elk ongeveer 55 minuten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?