Spanjaarden het meest in bezit van cryptocurrency binnen West-Europa

Spanjaarden het meest in bezit van cryptocurrency binnen West-Europa
Beeld: Canva

Spanjaarden het meest in bezit van cryptocurrency binnen West-Europa

MADRID – Uit de meest recente kwartaalmeting van de Markteffect Bitcoin Monitor blijkt dat de adoptiegraad van Spanjaarden met betrekking tot cryptocurrency 33% bedraagt. Daarmee heeft Spanje meer bezitters dan onder andere België (28%), Duitsland (25%), Frankrijk (18%) en Nederland (15%).

Inmiddels hebben meer dan 4,4 miljoen Spanjaarden in één of meerdere cryptovaluta geïnvesteerd, iets wat ten opzichte van andere West-Europese landen hoog is. Ook heeft Spanje het meeste vertrouwen in Bitcoin. Zo drukken de Spanjaarden het vertrouwen uit met rapportcijfer 6 terwijl de Belgen een 5,5 en de Nederlanders een 5,2 als rapportcijfer geven.

Het grootste probleem in Nederland is de kennis over cryptovaluta dat volgens het onderzoek slechts 7% is. In België is de kennis met 23% veel hoger, net zoals in Spanje met 24% en Duitsland met 25%. 

43% van de Spanjaarden overweegt waarschijnlijk het komende jaar een eerste investering of belegging in cryptocurrency te doen. Dat is in Nederland slechts 10% en in België 28%.

Voor Bitcoin bezitters is het bezit van deze digitale munt van invloed op zijn of haar mentale gesteldheid. Zo geven vier op de tien Bitcoin bezitters (40%) aan dat zij onrustig worden wanneer de prijs sterk daalt in korte tijd. Daarnaast wordt de nachtrust voor drie op de tien Bitcoin bezitters (31%) verstoort, omdat zij ’s nachts de koers willen checken. Bijna een derde van de bezitters (30%) geeft zelfs aan een financieel probleem te hebben wanneer Bitcoin in waarde blijft dalen en uiteindelijk niets meer waard is.

Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect in het eerste kwartaal van 2022 onder een representatieve steekproef van 1.028 Nederlanders, 1.039 Fransen, 1.005 Belgen, 1.035 Spanjaarden en 1.016 Duitsers. Het veldwerk is uitgevoerd tussen 28 januari en 9 februari 2022.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.