skip to Main Content

In 18 dagen tijd 4 El Clásico’s tussen Real Madrid en FC Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – (Redactie) Nog nooit eerder vertoont, maar liefst 5 voetbalwedstrijden tussen de twee grootste Spaanse elftallen en eeuwige rivalen Real Madrid en FC Barcelona. De eerste El Clásico wedstrijd werd op 29 november 2010 gespeeld met een overtuigend sterker Barça die met 5-0 voor eigen publiek wisten te winnen. De volgende El Clásico in de Spaanse voetbalcompetitie vindt plaats op zaterdag 16 april waarbij FC Barcelona naar Madrid afreist om een wedstrijd te spelen die eigenlijk niet meer zo beslissend is voor de einduitslag in de Primera División vanwege het feit dat Barça op 8 punten van Madrid verwijderd is.

Copa del Rey

Normaal gesproken zouden dat de enige twee El Clásico’s tussen beide teams zijn in een voetbalseizoen ware het niet dat dit seizoen anders is dan normaal. Real Madrid en FC Barcelona zullen slechts 4 dagen na de wedstrijd in het Bernabeu stadion op 20 april weer tegenover elkaar staan maar dan in Mestalla (Valencia) in de finale van de Copa del Rey, de eerste echte wedstrijd waar men een titel kan winnen en een beker mee naar huis kan nemen.

Champions League

Ook daar blijft het echter niet bij aangezien aangezien zowel Real Madrid alsook FC Barcelona door zijn naar de halve finale in de Champions League. Real Madrid wist twee keer overtuigend te winnen van Tottenham en FC Barcelona deed datzelfde in de wedstrijden tegen Shahktar Donetsk. Ook hier zullen beide teams in de halve finale twee keer, een keer in Camp Nou en een keer in het Bernabeu, tegenover staan. Deze wedstrijden vinden plaats op 27 april in Madrid en op 3 mei in Barcelona. Het verliezende team van deze twee wedstrijden ligt daarna uit de Champions League dus het zal erom spannen.

Spaanse voetbalfans zijn blij met zoveel El Clásico’s al zijn er ook sommigen die het allemaal teveel vinden. Of de spelers er blij mee zijn is niet bekend maar het zullen in ieder geval 18 spannende dagen worden in voetballand Spanje en eigenlijk onder alle voetbalfans over de wereld. De pers ziet ook al uit naar de acht persconferenties die Guardiola en Mourinho moeten geven voor en na de wedstrijden en de eventuele problemen die deze altijd beladen wedstrijden met zich meebrengen.

Manitas

Het was Gerard Piqué die er mee begon om na de wedstrijd tegen Real Madrid op 29 november die FC Barcelona met 5-0 wist te winnen, zijn hand omhoog te steken en alle vijf de vingers te laten zien. Deze geste is door de media en de vele Barça fans overgenomen en wordt inmiddels de Manita genoemd. Zeker na de 5-1 winst van Barcelona tegen Shahktar Donetsk is het uitgestoken handje weer helemaal de mode en wordt deze zelfs gebruikt in een reclamecampagne in de stad Barcelona onder de noemer Units, oftewel samen zijn we sterk. Feit is dat FC Barcelona tot nu toe dit vetbalseizoen maar liefst al 9 keer een 5 op het scoreboard heeft doen verschijnen, een keer dus ook tegen Real Madrid. Ook wist FC Barcelona een keer met 8-0 te winnen van Almería, een clubrecord wat betreft doelpunten.

Wie er ook mag winnen en wat de uitslagen dan ook mogen zijn, geniet van het Spaanse voetbal en voor wie ben jij????? Real Madrid of FC Barcelona??????

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend