skip to Main Content
Poepen in de natuur op weg naar Santiago de Compostela niet meer toegestaan

Poepen in de natuur op weg naar Santiago de Compostela niet meer toegestaan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

lastres1LUGO – De inwoners van het Galisische dorp Lastres (Lugo) zijn het poepzat. Elk jaar weer lopen er duizenden pelgrims op weg naar Santiago De Compostela door hun dorp wat op zich leuk is ware het niet dat deze nette pelgrims in het wild poepen. Daarom hebben enkele inwoners van het dorp posters opgehangen met daarop een verbodsteken om te poepen in de gemeente.

Aangezien de burgemeester begrip toont voor dit ongenoegen heeft hij de inwoners toegestaan om bij de ingang van het dorp bordjes op te hangen met een poepverbod. Naast het verbod op wildpoepen hangen er ook bordjes met een verbod op het weggooien van afval, iets wat schijnbaar veel lijkt te gebeuren (ook al zijn het merendeels natuurliefhebbers die de pelgrimsroute lopen).

Ondanks het feit dat de gemeente toestemming lijkt te hebben gegeven voor de niet officiële bordjes en de meeste inwoners het eens zijn met dit poepverbod, geeft niemand echter toe dat zij de bordjes hebben opgehangen. Op dit moment is dan ook onbekend wie de verantwoordelijken zijn, iets wat niet zo moeilijk zal zijn om te achterhalen aangezien er maar weinig inwoners zijn in het dorp.

Hoe klein het dorp Lastres dan ook mag zijn, vorig jaar liepen er maar liefst 240.000 wandelaars door de straten van het dorpje. Veel landeigenaren hebben hun beklag gedaan bij de gemeente vanwege het wildpoepen en het gebruik van een natuurtoilet op hun landgoederen. Ook is men het beu dat de inwoners de troep van de wandelaars moeten opruimen terwijl er toch genoeg containers en afvalbakken te vinden zijn in het dorp.

De vereniging van “Vrienden van de Camino de Santiago” geeft toe dat er wel eens geklaagd wordt bij hen over het wildpoepen en ander gedrag van de pelgrims maar hier zijn dan ook geen richtlijnen voor. Men gaat er van uit dat eenieder voor zichzelf moet bepalen wat netjes is en wat niet netjes is maar als iemand naar het toilet moet en er geen normaal toilet te vinden is, dan doet men het daar waar nodig is. Wel toont de vereniging begrip voor het poepverbod en is het de eerste keer dat een hele gemeente haar onvrede toont – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken