skip to Main Content
Spaanse topkok José Andrés en President Donald Trump beëindigen ruzie na overeenkomst

Spaanse topkok José Andrés en President Donald Trump beëindigen ruzie na overeenkomst

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De in met name Amerika bekende kok José Andrés heeft een groot probleem met President Donald Trump beëindigd door tot een overeenkomst te komen na een jarenlang conflict . De charismatische kok heeft in de Verenigde Staten diverse goedlopende restaurants en zelfs televisieprogramma’s maar het niet door laten gaan van de opening van een nieuw restaurant in een hotel van de toenmalige zakenman Donald Trump kon hem veel geld gaan kosten.

Advocaten van beide bedrijven, zijnde de Trump Organization van Donald Trump Jr. en ThinkFoodGroup van de Spaanse kok José Andrés maakten samen bekend dat ze weer door het leven zullen gaan als vrienden. Na twee jaar een harde strijd te hebben gevoerd over het feit dat de kok na diverse haatdragende uitspraken van Trump over Mexicanen (Trump noemde bijna alle Mexicanen verkrachters en criminelen) geen restaurant wilde openen in een hotel van de Trump familie, werd de strijdbijl begraven. Het is echter niet bekend gemaakt wat er nu is afgesproken.

José Andrés zou een restaurant openen in een nieuw hotel in Washington van de Amerikaanse miljonair en toenmalige presidentskandidaat Donald Trump. De negatieve opmerkingen van de excentrieke Amerikaan over de immigranten in de Verenigde staten heeft toendertijd (en eigenlijk nog steeds) veel negatieve reacties opgewekt in Amerika. Ook de Spaanse kok was er niet van gecharmeerd en besloot de deal van het nieuwe restaurant niet door te laten gaan.

Na de weigering van de kok presenteerde Trump hem een schadeclaim van maar liefst 10 miljoen euro wegens contractbreuk. José Andrés meent echter dat deze claim niet rechtsgeldig is aangezien hij eerst op een normale manier aan zijn samenwerking probeerde te ontkomen maar dit niet lukte. Volgens de Spaanse kok kan hij natuurlijk geen Spaans restaurant beginnen in een gebouw van een rijke Amerikaan die flink uithaalt tegen de Latijns Amerikaanse immigranten.

Ondertussen wordt de Spaanse kok gezien als een held omdat hij het durfde tegen Trump op zijn eigen manier te demonstreren. Toendertijd werden acties opgezet om de kok te helpen en werden er naast handtekeningen ook geld ingezameld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Gelukkig dat die super kok ook nog wat in de melk te brokkelen had, als hij niet zijn wapens had laten zien dan was hij ook afgemaakt door trump ja zonder hoofdletter een autistisch persoon die zo zijn zaken doet verdient geen naam. O wist je dat niet dat trump autistisch is? Autisme kan positief naar de ene kant zwaaien maar ook naar een negatieve kant zwaaien autisme heeft veel extremisme. Autisme heeft een geconcentreerde intelligentie op een zaak. Het kan goed maar ook kwaad zijn. Een autistisch kind kun je in de eerste levensjaren helemaal vormen als een hoopje klei.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken