skip to Main Content
Oudste zoon van President Trump jaagt op steenbokken in het zuiden van Aragón

Oudste zoon van President Trump jaagt op steenbokken in het zuiden van Aragón

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TERUEL – Donald Trump Jr., de oudste zoon van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft het afgelopen weekend doorgebracht in de regio Teruel, in het zuiden van de deelstaat Aragón. Op zijn Instagram account laat hij mooie foto’s zien van oude gebouwen terwijl hijzelf een leger/jagersjas draagt en het bekend is dat hij in de de nabijheid van de gemeente Beceite gejaagd heeft op Spaanse steenbokken.

De Amerikaanse zakenman en econoom, beter bekend als de oudste zoon van de machtigste man ter wereld, Donald Trump, heeft het afgelopen weekend de tijd van zijn leven gehad in de bergen van de Matarraña streek in de provincie Teruel waar hij verbleef in het dorp Beceite. In principe wist niemand af van het bezoek van Donald Trump Jr. maar de aanwezigheid van veel veiligheidspersoneel en agenten van de Guardia Civil in het kleine dorp zorgde voor nogal wat geruchten. Uiteindelijk maakte de zoon van de Amerikaanse president zelf zijn aanwezigheid in Teruel bekend via Instagram door 12 foto’s te plaatsen van huizen en de omgeving in Aragón.

De zoon van Trump verbleef in hotel La Trufa Negra in de gemeente Mora de Rubielos waar hij genoot van de gastronomische specialiteiten van de omgeving en van waaruit hij diverse toeristische uitstapjes maakte. Hij was echter niet alleen maar voor de natuur en cultuur gekomen maar ook om te jagen, en wel op de “cabras montesas” ofwel de Spaanse of Iberische steenbokken die vrij in de natuur leven in de Los Puertos de Beceite in dit deel van Teruel.

Trump Jr. heeft echter op zijn Instagram account geen foto’s geplaatst terwijl hij aan het jagen was en heeft ook geen foto’s geplaatst van door hem doorgeschoten steenbokken. Getuigen zeggen echter dat Donald Trump Jr. wel degelijk gejaagd heeft in dit gebied wat bekend staat bij jagers in Spanje en dus nu ook wereldwijd bekendheid geniet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Jagen een sport! !!!! Velen vinden dit en dan krijg je er nog een pak uitleg bij, maar ik versta niet hoe je kan genieten van het doodschieten van een dier.

 2. Een naar mannetje als je het genot moet halen door voor je plezier wilde dieren te doden.
  Hij wordt ook regelmatig gespot in Afrika naast een dood geschoten leeuw….dweil.

 3. Voor en tegenstanders van de jacht in Spanje.
  Ze staan, zoals zo vaak als het gaat om diverse andere onderwerpen, lijnrecht tegenover elkaar. Het is jammer dat de redactie nu een los gegeven (en dan ook nog via de zoon van een bekend persoon) ten baat neemt om zowel deze persoon als de jacht in een kwaad daglicht te stellen. Tenslotte staat het artikel van de redactie bol van de aannames en dat is wat betreft nieuwsgehalte niet optimaal; ik zou het bijna sensatiepers willen noemen. En dat een dergelijk artikel bij sommige mensen dan emotionele reacties teweegbrengt is een logisch gevolg.

  Mag ik de redactie eens uitnodigen om een onderbouwd verhaal over de jacht in Spanje te schrijven? Want dat verhaal zal dan, als het goed onderbouwd is, twee duidelijke kanten krijgen. Ik deed even wat vooronderzoek…..
  Argumenten tegen: jaarlijks naar schatting 30 miljoen dode dieren, ongeveer 80% van het Spaanse territorium is jachtgebied, 300 miljoen patronen jaarlijks in het milieu (lood is al lang verboden…), 45 dodelijke slachtoffers en vele duizenden gewonden door de jacht. In dit kader nog wel even een opmerking: in Spanje bevinden zich een aantal zeer grote fokkerijen van dieren (o.a. patrijzen) welke gewoon uitgezet worden om jagers te bedienen. Nu kan men daar van zeggen wat men wil, maar ik zie geen verschil tussen een dier wat gefokt wordt om ergens op een bord terecht te komen of een dier wat gefokt wordt om eerst geschoten te worden om vervolgens alsnog op het bord terecht komt. Bron: FAADA.ORG
  Argumenten voor: Spanje is een van de belangrijkste jachtlanden van de gehele wereld en op jaarbasis gaat er een kleine 5 miljard (!!) euro in om. Rechtstreeks hebben ongeveer 54.000 mensen een arbeidsplaats in de jacht en de inschatting is dat er in geheel Spanje ongeveer 5 miljoen mensen indirect te maken hebben en inkomsten hebben uit de jacht. Dat varieert dan van slager en restaurants via wapenfabrikanten en zelfs APN (Agente Proteccion Naturaleza, een soort boswachter) Dat is nog al wat!! En ik ben benieuwd wie van de lezers dit weet.

  Met andere woorden: het kamp “voor” heeft argumenten maar ook het kamp “tegen” heeft argumenten. Het is een complexe materie!!

  Hoe complex de zaak is ondervindt ik aan den lijve. Ik woon in de Spaanse Pyreneeën, zonder enige twijfels het belangrijkste jachtgebied van Spanje. Ik ben GEEN voorstander van jacht!!! Maar ik zie wel wat voor een schade wilde zwijnen aanrichten in groentetuinen van mensen die de groente nodig hebben. Ik zie dat zwijnen hele weilanden van voor naar achter kapotmaken. En ik weet, dat als men een jaar niet schiet, er enorme overlast zal ontstaan. En dat geldt niet uitsluitend voor een extreem landelijke regio waar ik woon, want ook in voorsteden van Barcelona (en andere steden) lopen wilde zwijnen gewoon overdag door de wijken om daar voor overlast te zorgen…. Dus beste mensen…. zeg het maar!! Nogmaals, een lastige en complexe materie!!

  Reacties zijn uiteraard welkom, maar houdt het aub netjes mensen. En respecteer de meningen van anderen. Groeten, Gerrit

  1. Beste Gerrit,

   Ik weet toevallig in welk prachtig gebied je woont en onderstreep je verhaal.
   Als de jacht legaal en gecontroleerd is dan is er geen enkel bezwaar tegen de noodzakelijke jacht- De zwijnen die er in overvloed zijn kunnen enorme schade aanrichten
   Ook in Nederland worden fazanten die gefokt zijn uitgezet voor de jacht, met dat soort dingen heb ik wat minder.
   Maar alles is beter dan de praktijken in de bio industrie ( eet smakelijk bij Mc Donald).

  2. we gaan er eens naar kijken Gerrit maar denk eraan dat dit een vertaling is van een Spaans nieuwsbericht wat in alle Spaanse kranten te lezen is EN dus ook nieuws is. Dat het om de zoon van Trump gaat is alleen nog maar meer nieuws. Eigenlijk is het jagen bijzaak in dit geval als je erover nadenkt want elke Spanjaard weet dat er veel gejaagd wordt in Teruel. Zondag kun je (als je voorstander bent van jagen) meelopen met een manifestatie van de jagers tegen de dierenactivisten, de omgedraaide wereld dus 🙂 Oh ja, in februari hebben we dit ook nog geplaatst: https://www.spanjevandaag.com/04/02/2018/de-omstreden-wereld-van-het-jachttoerisme-in-spanje/

  3. Inderdaad Gerrit, er zitten altijd 2 kanten aan een verhaal.
   En ik vind het goed om te zien dat je ook beide kanten een stem geeft en met voors en tegens komt. Heel veel materie is niet zo zwart/wit als wij als mensen dat altijd graag zien.

   Uiteindelijk is het jagen denk ik 1 van de oudste beroepen ter wereld en kan je niet zo maar zeggen dat er maar mee gestopt moet worden, wat voor redenen er ook voor kunnen zijn om dat wel te doen. Ik ben er niet principieel op tegen, maar vind wel dat het volgens bepaalde regels moet en dat mensen ook moeten weten wat ze doen, dus een stuk opvoeding en bijbrengen van kennis hoort daar dan zeker bij. Zie teveel voorbeelden van mensen die amper kunnen schieten en dan een beest verwonden zonder het te doden. Dat is onnodig, niet iets dat 100% te voorkomen is, maar dat zal best beter kunnen.

   Dat het nodig is om de wildstand bij te houden, dat is gewoon een feit. Dat mensen het voor de sport doen, daar kan ik persoonlijk iets minder mee, maar er zijn ook genoeg mensen die een hekel hebben aan voetbal heh. Dus tja, sport, bij de meeste sporten hebben beide partijen evenveel kans om te winnen, dat aspect zie ik bij de jacht toch een stuk minder. Denk als een hert of zwijn terug kon schieten dat er dan ineens een stuk minder ¨sporthelden¨ in het weekend door de bossen of bergen zouden lopen.

   Voor wat betreft dit artikel, ik snap dat ook deze sport veel geld in het laatje brengt, maar of we nu zo blij moeten zijn met de zoon van Trump in de krant om je regio te promoten, dat is denk ik een hele andere discussie hahaha.

 4. Ach ja zo vader zo zoon. Mediagekte allebei. Lijkt me beter dat ie in zn eigen land blijft. Hier zit niemand op dat soort gasten te wachten.

 5. Van mij mag het wapen in zijn gezicht ontploffen want mensen die dieren om hun plezier afmaken verdienen niet beter.

 6. Wat is hier mis mee als de jacht op deze dieren vanuit beheersredenen opengesteld is doet deze man toch niets verkeerd
  En als hij hiervoor ook nog goed geld betaald wordt de lokale bevolking hier alleen maar beter van

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken