skip to Main Content
Pretpark Terra Mítica bij Benidorm opent 13 april
Terra Mítica

Pretpark Terra Mítica bij Benidorm opent 13 april

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Het pretpark Terra Mítica in Finestrat / Benidorm zal komende zaterdag 13 april haar deuren openen voor het nieuwe zomerseizoen. In totaal zal het park 20 nieuwe shows erbij krijgen met nieuwe personages zoals Marco Antonio, Athenea, Filípides en Ícaro. Deze nieuwe personages zullen de geschiedenis van de diverse beschavingen die te zien zijn in het park vertellen.

Terra Mítica is een themapark gelegen in Finestrat / Benidorm aan de Costa Blanca. Het park is verdeeld in 5 thematische zones: Egypte, Griekenland, Rome, het Iberisch Schiereiland (iberia) en de Eilanden. In deze verschillende delen van het pretpark zijn attracties te vinden, worden shows gegeven en is de aankleding in stijl met de omgeving, het verhaal en de geschiedenis.

Er zijn in Terra Mítica 5 achtbanen te vinden, te weten Alucinakis (stalen achtbaan); Tren Bravo (aangedreven stalen achtbaan); Inferno (vierdimensionale achtbaan); Magnus Colossus (houten achtbaan); Titánide (stalen omgekeerde achtbaan).

Er zijn ook 3 waterattracties in het pretpark, te weten Cataratas del Nilo (boomstammetjes); La Furia de Triton (shoot-the-chute); Rapidos de Argos (rapid river).

Overige attracties zijn o.a: Akuatiti, Arriarrix, Ayquesustus, El Jabato, El Laberinto del Minotauro, El Moll & Puerto de Alejandria, El rescata de Ulises, El Vuelo del Fenix, Feria Ibérica, Feria Romana, Los Arietes, La galería de juegos, Los Icaros, Misterio de Keops, Mithos, Rotundus, Serpentinum, Synkope, Teatro de Olimpia, Tentaculus, Torbellinos, Vertigum.

Toen in het openingsjaar 2000 Paramount de meeste aandelen kocht van het park, kreeg het park de naam Paramount Parks Terra Mítica. In 2004 besloot Paramount Parks om de aandelen te verkopen. De autonome regio Valencia nam het park over en is sindsdien eigenaar van Terra Mítica.

Website van Terra Mítica.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Prachtig Park om te wandelen, Egypte ziet er zo gaaf uit. echt een prachtige vakantie dag met kinderen, vervelen is daar een Toverwoord.alles is daar aanwezig.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken