menu: rubrieken, zoeken & meer

De nieuwe corona-stoplicht kleuren en maatregelen op de Canarische Eilanden vanaf 10 april

De nieuwe corona-stoplicht kleuren en maatregelen op de Canarische Eilanden vanaf 10 april
Beeld: 123rf (aangepast)

De nieuwe corona-stoplicht kleuren en maatregelen op de Canarische Eilanden vanaf 10 april

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Vanaf zaterdag 10 april zijn de corona-maatregelen op de Canarische Eilanden verlengd en aangepast wat betekent dat de Spaanse archipel te maken heeft met aangepaste coronaregels voor de acht eilanden die in sommige gevallen van ‘stoplicht’ kleuren veranderen.

De acht eilanden van de Canarische Eilanden bevinden zich volgens het regionale corona-stoplicht in verschillende kleuren/fases. Vanaf maandag 10 april is dat als volgt: Groen (nivel 1): La Palma, La Gomera, El Hierro; Oranje (nivel 2): Lanzarote en La Graciosa; Rood (nivel 3): Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura. 

Elke kleur heeft bepaalde maatregelen wat het redelijk overzichtelijk maakt maar aangezien de eilandbewoners op een bepaald eiland wonen en daar hoofdzakelijk verblijven is het totaaloverzicht verwarrend maar per eiland gezien is het logischer.

Bruin stoplicht

Dit keer heeft geen enkel eiland te maken met een bruin stoplicht (nivel de alerta 4) hebben. Dat betekent o.a. eiland-lockdown (niemand mag eiland verlaten of inreizen), avondklok 22-6 uur, groepsgrootte 2 personen, horeca voor 18 uur dicht maar alleen buiten (50%) en max 4 pers aan tafels, niet-essentiële winkels voor 18 uur dicht.

Rood stoplicht

De eilanden Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura hebben te maken met een rood stoplicht (nivel de alerta 3). Dat betekent o.a. een eiland-lockdown (niemand mag eiland verlaten of inreizen, behalve als iemand van het Spaanse vasteland of het buitenland komt, eilanden onderling mag niet gereisd worden), avondklok 22-6 uur, groepsgrootte 4 personen (behalve samenwonenden), horeca voor 22 uur dicht maar alleen buiten (50%) max. 4 pers. aan tafels.

Oranje stoplicht

De eilanden Lanzarote en La Graciosa hebben een oranje stoplicht (nivel de alerta 2). Dat betekent o.a. avondklok 23-6 uur, groepsgrootte 6 personen (behalve samenwonenden), horeca voor 23 uur dicht maar binnen (50%) en buiten (75%) max. 6 pers. aan tafels op terras en max. 4 pers. binnen, aan de bar max. 2 pers.

Groen stoplicht

De eilanden La Gomera, El Hierro en La Palma hebben een groen stoplicht (nivel de alerta 1). Dat betekent o.a. avondklok 00-6 uur, groepsgrootte 10 personen (behalve samenwonenden), horeca voor 00 uur dicht maar binnen (75%) en buiten (100%) open max. 10 pers. aan tafels buiten en 6 pers. binnen, aan de bar max. 4 pers.