Search
menu
Search

Bijna 1.100 opgezette dieren ter waarde van 29 miljoen euro in beslag genomen in Valencia

Bijna 1.100 opgezette dieren ter waarde van 29 miljoen euro in beslag genomen in Valencia
Beeld: Guardia Civil / website

Bijna 1.100 opgezette dieren ter waarde van 29 miljoen euro in beslag genomen in Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De politie doet steeds meer huiszoekingen in Spanje waarbij opgezette dieren worden gevonden. Recent nam de politie in Valencia nog 200 opgezette dieren in beslag terwijl in februari dit jaar nog een aantal tot krukjes omgevormde olifantspoten in dezelfde autonome regio werden gevonden. Nu heeft de politie in de gemeente Bétera opnieuw in de provincie Valencia maar liefst 1.090 opgezette dieren gevonden met een geschatte waarde van maar liefst 29 miljoen euro.

Van een olifant, krokodil, cheetah, luipaard, leeuw, lynx, ijsbeer, sneeuwluipaard, witte neushoorn tot een met uitsterven bedreigde Bengaalse tijger of op veel plaatsen reeds uitgestorven mendesantilope (addax). Er werden ook 198 stukken grote ivoren slagtanden van olifanten gevonden. 

Van de gevonden exemplaren behoorden 405 dieren tot de CITES (Overeenkomst inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten),. Sommige zijn zelfs uitgestorven zoals de Algazel (oryx dammah) of praktisch uitgestorven zoals de Mendes-antilope (addax) of de Bengaalse tijger (panthera tigris tigris).

In de gemeente Bétera werd, na een verdachte lading op een schip in de haven van Valencia, een loods van 50.000 vierkante meter gevonden die deels gevuld was met de bijna 1.100 opgezette dieren. De politie omschrijft het als de grootste vondst van opgezette dieren in Spanje ooit. De dieren waren bedoeld voor de verkoop en hebben volgens de politie een geschatte waarde van 29 miljoen euro.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?