Search
menu
Search

Gemeente Alicante bevestigt de nieuwe camperparkeerplaats bij Urbanova

Gemeente Alicante bevestigt de nieuwe camperparkeerplaats bij Urbanova
Beeld: Campercontact.com

Gemeente Alicante bevestigt de nieuwe camperparkeerplaats bij Urbanova

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De nieuwe camperparkeerplaats in de stad Alicante wordt aangelegd in de wijk Urbanova. Het gaat om een terrein van 7.400 vierkante meter aan het strand Playa de Urbanova, zo heeft de toeristendienst van Alicante samen met de gemeente bepaald. Tot nu toe was de camperparkeerplaats van Alicante bij het Playa de San Juan maar de komst van Cirque du Soleil heeft ervoor gezorgd dat een nieuwe locatie gezocht moest worden en dat de camperparkeerplaats bij de Playa San Juan werd gesloten.

Campertoeristen kunnen binnenkort weer terecht op een gecontroleerde camperparkeerplaats in Alicante maar niet meer bij het Playa de San Juan maar bij het Playa de Urbanova in de gelijknamige wijk. De gemeente moet de locatie wijzigen omdat op de oude camperparkeerplaats de tent van Cirque du Soleil komt te staan. Dit magische circus komt namelijk met de show ‘Luzia’ van 14 juli tot 21 augustus naar Alicante, zoals we HIER al schreven.

Op de Google kaart onderaan dit artikel is de mogelijke locatie te zien waarbij Google al aangeeft dat het om de ‘Aparcamiento Urbanova Zona Caravanas’ gaat. Deze camperparkeerplaats bestaat echter al langer dus de vraag is of het om deze locatie gaat. Mocht daar de betaalde camperparkeerplaats komen dan is dat echter veel verder van het centrum van Alicante.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe gecontroleerde camperparkeerplaats geopend wordt voor gebruik. Op dit moment bevindt het project zich in de laatste ontwerpfase. Een deel van het meubilair en voorzieningen van de camperparkeerplaats van Playa San Juan kan gebruikt worden bij de nieuwe camperparkeerplaats bij Playa Urbanova. Er komt ruimte voor 44 kampeerauto’s plus twee plaatsen voor camper reizigers met beperkte mobiliteit. Zoals gebruikelijk zal de camperparkeerplaats alle voorzieningen hebben. (persbericht gemeente Alicante)

camperparkeerplaats
Beeld: Ayuntamiento Alicante
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?