Search
menu
Search

Welke supermarktketen in Spanje heeft de vriendelijkste werknemers?

Welke supermarktketen in Spanje heeft de vriendelijkste werknemers?
Beeld: Canva

Welke supermarktketen in Spanje heeft de vriendelijkste werknemers?

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Wanneer we boodschappen gaan doen in een supermarkt, is het altijd prettig als we worden begroet met een glimlach en vriendelijke woorden. Twee factoren spelen hierbij een belangrijke rol: de goede opvoeding die werknemers van thuis uit al hebben meegekregen en de training die de eigen onderneming hen heeft gegeven om richtlijnen te stellen voor hun klantrelaties. Maar in welke supermarktketen in Spanje zijn de werknemers het vriendelijkst?

Om deze interessante vraag te beantwoorden en andere vragen met betrekking tot klanttevredenheid, heeft het adviesbureau Bain & Company een studie uitgevoerd waarbij ze enquêtes hebben afgenomen bij consumenten. Voor de vraag over de vriendelijkheid van werknemers hebben de auteurs van de studie gevraagd naar de ontvangen aandacht, behandeling en of ze hun best deden om te helpen wanneer de klant vragen had. Hoewel medewerkers van supermarkten zoals Dia en Mercadona over het algemeen gewaardeerd worden om hun nabijheid en goede manieren, is een andere keten er met de beste positie vandoor gegaan.

Uit de studie blijkt dat de medewerkers van Consum de vriendelijkste zijn van allemaal, en een 100% score behalen voor vriendelijkheid in de enquêteresultaten. Het is duidelijk dat klanten van deze vestigingen zeer tevreden zijn over de uitstekende behandeling die ze krijgen van hun werknemers. Bovendien waarderen ze ook andere aspecten van Consum, zoals de gemakkelijkheid om door hun supermarkten te lopen, wat een score van 99% behaalt.

Maar de studie gaat veel verder en analyseert allerlei kwesties in detail. Misschien wel het relevantste van alles is dat het vaststelt dat volgens de perceptie van consumenten Lidl en Alcampo supermarkten zijn met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Het is ook vermeldenswaard dat de favoriete huismerken verreweg die van Mercadona zijn (Hacendado, Deliplus en Bosque Verde), met 91 van de 100 punten. Maar een aspect dat voor alle ketens verbeterd kan worden, lijkt het aanbod van kant-en-klare maaltijden te zijn, waar Mercadona ook het beste wordt beoordeeld, maar slechts met 43%.

De studie wijst er ook op dat Spanjaarden het hoogste percentage van hun inkomen aan voedsel uitgeven in Europa met 10%, wat overeenkomt met een gemiddelde van 383 euro per maand per huishouden. Ondanks belangrijke stijgingen van het minimumloon in de afgelopen jaren en een afname van tijdelijke contracten, blijft de koopkracht van Spanjaarden laag in vergelijking met andere Europese landen, wat hen dwingt een groter deel van de middelen te investeren in voeding.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?