skip to Main Content

Aantal faillissementen in Spanje op recordhoogte

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Het aantal huishoudens en bedrijven onder curatele is in het eerste kwartaal van 2011 tot recordhoogten gestegen. Volgens cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) steeg het aantal personen en bedrijven die onder curatele staan met 5,9% in het eerste kwartaal van 2011.

In totaal zijn er 1.803 faillissementen aangevraagd. Het vorige record stond op 1.762 faillissementen in het tweede kwartaal van 2009.

Volgens gegevens die gisteren werden vrijgegeven door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD), kan de Spaanse economie het slechtste nog verwachten.

Bedrijfsleven

De ellende steeg het meeste in het Spaanse bedrijfsleven. Het aantal bedrijven onder curatele steeg met 8,3% tot 1.552, terwijl het aantal personen die niet meer in staat zijn hun schulden te betalen met 7% daalde tot 251.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend