skip to Main Content

Het is weer tijd voor de Romeinse feesten tijdens Tarraco Viva

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – (Redactie) In mei worden in Tarragona de Tarraco Viva feesten georganiseerd wat dit jaar voor het elfde jaar plaatsvind. Ruim 2.000 jaar geleden heette het huidige Tarragona “Colonia lulia Urbs Triumphalis Tarraco”. Het waren de Romeinen die van Tarraco de hoofdstad maakten op het Iberische schiereiland. In 1999 werden daarom de Tarraco Viva feesten georganiseerd wat dit jaar 12 jaar bestaat.

Tussen afgelopen 5 en 15 mei wordt de stad Tarragona omgetoverd naar Tarraco tijdens de Romeinse feesten. Zo zijn er speciale gladiatoren gevechten in het Amfitheater, zijn er speciale ambachtelijke markten en Romeinse workshops waar jong en oud Romeinse handvaardigheid kan maken, optochten en processies van Romeinse bureaucraten en het onoverwinnelijke Romeinse leger en kunnen bezoekers kostuums en gewoonten uit de Romeinse tijd bekijken.

Spectaculair zijn zeker de wapens, kostuums en paard en wagens die de bezoeker kan bekijken in het Romeinse kamp waar de organisatoren en vrijwillige deelnemers zo realistisch mogelijk het alledaagse leven van de Romeinen hebben nagebouwd. Uiteraard mag een Romeinse maaltijd niet overgeslagen worden en kunnen de magen rijkelijk gevuld worden met kostelijke en heerlijk ruikende Romeinse spijzen, uiteraard mag alles met de handen gegeten worden.

Al met al een uitstekende aangelegenheid om nader kennis te maken met het leven in de Romeinse tijd en waar kan dat beter dan een van de oudste en bekendste Romeinse steden van Spanje, Tarragona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend