menu: rubrieken, zoeken & meer

Reizigers uit Spanje moeten tot 31 juli ook een negatieve corona-testuitslag hebben

Reizigers uit Spanje moeten tot 31 juli ook een negatieve corona-testuitslag hebben
Beeld: Europa Press

Reizigers uit Spanje moeten tot 31 juli ook een negatieve corona-testuitslag hebben

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Net zoals bij de Balearen eilanden moeten alle inwoners van Spanje die naar de Canarische Eilanden reizen de uitslag van een negatieve corona-test laten zien. Eenieder die van het Spaanse vasteland of de Balearen eilanden naar de acht Canarische Eilanden reist moet een test hebben die maximaal 72 uur voor aankomst gerealiseerd is en een negatieve uitslag heeft. Deze corona-test-eis is recent verlengd tot 31 juli.

Reizigers van buiten Spanje moeten al sinds 23 november verplicht de negatieve uitslag van een PCR-test of TMA-test (dus geen antigeentest) laten zien om Spanje en dus ook de Canarische Eilanden binnen te komen. Sinds 18 december 2020 moeten ook inwoners van het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden die naar de Canarische Eilanden reizen een corona-testuitslag laten zien.

De verplichting voor reizigers uit Spanje om een negatieve PCR-test, TMA-test of antigeentest (alleen voor Spaanse reizigers dus) te hebben geldt tot 31 juli 00 uur (met mogelijke verlenging) voor iedereen vanaf 6 jaar oud. De resultaten van deze corona-test mogen niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, el Hierro, La Gomera en La Palma.

Elke reiziger uit Spanje (vasteland en Balearen) die aankomt zonder deze negatieve testresultaten zal voor 14 dagen in een thuisquarantaine moeten en binnen 72 uur na aankomst op eigen kosten een PCR-test, TMA-test of antigeentest (alleen dus voor Spaanse reizigers) laten uitvoeren.

Ook inwoners van de Canarische eilanden die vanaf het Spaanse vasteland of de Balearen eilanden terugkeren naar hun eigen eiland moeten de negatieve uitslag van een corona-test laten zien. 

Maar in tegenstelling tot de niet-residenten van de eilanden worden de kosten van deze corona-tests door de regionale overheid van de Canarische Eilanden betaald als ze de tests laten doen bij een van de medische centra die samenwerken met de regionale overheid (MEER INFO ).