24-jarige man neergeschoten op een druk terras in Salou

24-jarige man neergeschoten op een druk terras in Salou
Beeld: Policia Local Salou

24-jarige man neergeschoten op een druk terras in Salou

TARRAGONA – Rond 23 uur maandagavond hebben drie schutters een 24-jarige man die op het terras van het restaurant El Abuelo in de Calle Zaragoza zat neergeschoten. Vanwege het tijdstip waren er veel mensen op het terras en de tragedie had veel groter kunnen zijn. Omstanders wisten een van de schutters vast te houden totdat de politie arriveerde maar er wordt nog gezocht naar de twee andere schutters.

Een schietincident in de drukke en populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada. Rond 23 uur werd maandagavond op het terras van het bekende restaurant El Abuelo in de drukke winkelstraat Calle Zaragoza een 24-jarige nog onbekende man neergeschoten. Er werden vijf schoten gelost door drie mannen. Drie kogels raakten het slachtoffer en werden hem fataal terwijl de vierde en vijfde kogels in een stoel en een muur van het restaurant terecht kwamen. Wonder boven wonder zijn er geen andere slachtoffers gevallen.

De kogels werden afgevuurd door drie mannen die meteen op de vlucht sloegen. Maar omstanders konden een van de schutters, een 32-jarige man, vasthouden totdat de politie ter plaatse kwam. Er wordt nog gezocht naar de twee andere schutters die er wel in slaagden te vluchten. De gearresteerde man had naast een vuurwapen ook een groot mes bij zich. Zowel de aangehouden schutter als het slachtoffer hebben de Franse nationaliteit en zijn van Noord-Afrikaanse afkomst. Het slachtoffer was te gast in een hotel dichtbij de plaats waar hij werd neergeschoten. Het politieonderzoek bevindt zich nog in een eerste fase maar het lijkt erop dat het met drugs te maken heeft.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.