skip to Main Content
Mei maand Spanje koudste sinds 1985

Mei maand Spanje koudste sinds 1985

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De maand mei was in Spanje de koudste maand sinds 28 jaar. Om precies te zijn, was het de koudste maand sinds 1985 aldus de Spaanse weerdienst AEMET. Buiten de Canarische Eilandengroep, was het kouder dan normaal gedurende de maand waarin officieel de lente was begonnen. Op sommige plaatsen heeft het zelfs gesneeuwd in mei, iets wat niet gebruikelijk is.

Inwoners en bezoekers van Spanje hebben het gemerkt, de maand mei was kouder dan normaal. Volgens de Spaanse weerdienst was mei 2013 het koudste sinds 1985, dat is dus 28 jaar geleden. In praktisch heel het land lag de temperatuur lager dan normaal. De enige uitzonderingen waren de regio’s Murcia en Andalusië terwijl het op de Canarische Eilanden zelfs warmer was dan normaal.

Er waren gedurende mei grote temperatuurverschillen in meerdere regio’s van het land. Zo werden er temperaturen gemeten van 35 graden in Valencia of 33,3 graden in Málaga maar daalden de temperaturen in diezelfde plaatsen net zo goed 10 tot 15 graden plotsklaps. In de stad Santander (Cantabrië) werden zelfs de koudste temperaturen gemeten sinds 1951.

Naast regenstormen, onweer, hagel en op verschillende plaatsen sneeuw daalden ook de temperaturen op sommige plaatsen onder de nul. Zo werden er temperaturen gemeten van -2,9 in de Madrid regio en zelfs -2,6 in Izaña op het eiland Tenerife. Toch was de maand mei, ondanks de regen, hagel en sneeuw, ook een maand die 25% droger was dan andere meimaanden.

Volgens de AEMET zal de zomer wisselvallig worden en zullen geen extreem hoge temperaturen bereikt worden. Of het een slechte zomer zal worden wist de Spaanse weerdienst niet te zeggen, we moeten dus nog even afwachten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by