skip to Main Content
Spaanse boer naar de gevangenis voor het vermoorden van 24 dieren in plaats van wolven

Spaanse boer naar de gevangenis voor het vermoorden van 24 dieren in plaats van wolven

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

wolf1SANTANDER – Een inwoner van de regio Cantabrië is door de rechter voor twee jaar naar de gevangenis gestuurd voor het vermoorden van 24 dieren waaronder vogels, vossen, katten en honden. De man wilde met vergiftigd vlees de vele wolven rondom zijn terrein vermoorden maar had geen rekening gehouden met andere dieren die het vlees zouden kunnen aanraken. De boer moet nu de cel in maar ook een geldboete betalen van 118.770 euro.

De boer uit het dorp Valdeolea had een plan bedacht om van de vele wolven rondom zijn terrein af te komen en de aanvallen op zijn vee te voorkopen. Hij legde op verschillende plaatsen stukken vlees neer die doordrenkt waren met illegale pesticiden waaronder aldcarb en neurotoxin. Zijn bedoeling was dat de wolven het vlees zouden eten en zouden sterven. De man had echter geen rekening gehouden met het feit dat er ook nog andere dieren zijn die op het vlees af zouden kunnen komen.

Dit gebeurde natuurlijk wel waardoor er 24 dieren in totaal overleden nadat ze het vlees hadden aangeraakt. Vijf honden, een kat, drie vossen en 11 rode wouwen, een vogelsoort die met uitsterven wordt bedreigd in Spanje. Dit gebeurde tussen 2011 en 2012 toen de boer het vlees doordrenkt met neurotoxine en het verboden bestrijdingsmiddel aldicarb op strategische plaatsen neerlegde.

Het vonnis van de rechtbank wees er op dat de boer bewust van de giftigheid van het gif op de hoogte moet zijn geweest want hij droeg nitril, vaak gebruikt in laboratoria, om zijn handen te beschermen toen hij het vlees verspreidde.

Aldicarb is een snelwerkende neurotoxine dat zeer gevaarlijk is voor zowel dieren en mensen. Bij dieren kan het middel verlamming veroorzaken en zelfs de dood binnen enkele minuten. De stof werd op grote schaal gebruikt in Spanje als bestrijdingsmiddel in de landbouw tot zijn gedeeltelijk verbod in 2003 en daarna volledig verbod in 2007 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken