skip to Main Content
Dit jaar alweer 160 mensen verdronken in Spanje

Dit jaar alweer 160 mensen verdronken in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verdrinking1MADRID – Het gaat niet goed in Spanje wat betreft verdrinkingen. Dit jaar zijn er tot 3 juni alweer 160 personen om het leven gekomen door verdrinking. Dat is een enorm hoog aantal en bijna het dubbele van de 86 doden gedurende dezelfde maanden in 2015. De verdrinkingen vonden niet alleen plaats in de zee maar ook in stuwmeren, rivieren en zwembaden.

Het aantal verdrinkingen is in Spanje dit jaar alweer toegenomen met een 84,04% in vergelijking tot dezelfde periode in 2015. Tussen 1 januari en 3 juni van dit jaar verloren 160 mensen het leven in het water, dat zijn 74 personen meer dan de 86 van vorig jaar gedurende dezelfde periode.

Gekeken naar de maanden was de maand mei het meest tragisch met gemiddeld 1,6 verdrinkingen per dag met een totaal van 35 doden. In april overleden er 25 personen, in maart 22 en in februari 20 mensen.

Gekeken naar de deelstaten in Spanje vielen de meeste doden door verdrinkingen in Galicië (33), Canarische Eilanden (30), Andalusië (29), Castilla y León (14), Baskenland (8), Comunidad Valenciana (7), Asturië (5), Aragón (5), Castilla La Mancha (4), Catalonië (4), Ceuta (4), Balearen (4), Murcia (3), Melilla (3), Cantabrië (2), Extremadura (2=, La Rioja (2) en Navarra (1). Madrid is de enige regio waar geen enkele dode door verdrinking werd geregistreerd – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken