skip to Main Content
Politieke partij Podemos presenteert haar verkiezingsprogramma in Ikea stijl

Politieke partij Podemos presenteert haar verkiezingsprogramma in Ikea stijl

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

podemos-folder1aMADRID – De politieke partij Podemos heeft op een wel heel bijzondere wijze haar programma voor de komende verkiezingen van 26 juni gepresenteerd. Dit deed de partij van Pablo Iglesias in de vorm van een folder van Ikea. Dezelfde afmetingen, zelfde lettertype en de partijleden in Ikea situaties zoals in de keuken, woonkamer, tuin, badkamer en andere plaatsen.

Af en toe moet je opvallen en dus ook iets opvallends doen. Podemos staat in de verkiezingspeilingen op de tweede plaats als grootste partij bij de komende verkiezingen en er wordt natuurlijk al veel gesproken en geschreven over de “revolutionaire” partij maar daar deed Podemos nog een schepje bovenop. De partij van leider Pablo Iglesias presenteerde deze week het verkiezingsprogramma in de vorm van een Ikea folder, wie kent ze niet.

De folder is niet alleen digitaal te bekijken als PDF maar kan ook in papiervorm besteld worden voor een bedrag van 1,80 euro. Er werden er 60.000 gedrukt en die waren binnen no time allemaal verkocht via de website. Er zijn inmiddels meer folders beschikbaar die hier aangeschaft kunnen worden.

In het verkiezingsprogramma van Podemos staan de verschillende politici op de typische Ikea wijze afgedrukt zoals in de keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, kantoor, winkel of terras en tuin. De stijl van Ikea is zelfs in de kleuren en lettertypes terug te vinden en de wijze waarop er geschreven wordt. Het lijkt zelfs zo erg op een Ikea folder dat het Zweedse meubelconcern al heeft gemeld niets met deze actie te maken heeft en dat het niet verboden is de stijl over te nemen dus ze hebben daar ook geen problemen mee. Ikea houdt zich echter wel afzijdig van elke politieke connectie en zegt niets met Podemos of welke andere politieke partij te maken te hebben.

Podemos heeft er met deze nieuwe manier van presenteren wel weer voor gezorgd dat er veel gepraat en geschreven werd over de wijze waarop de partij het verkiezingsprogramma heeft gepresenteerd, en dat was waarschijnlijk een van de doelstellingen van Pablo Iglesias en de zijnen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken