skip to Main Content
Ikea wil vanaf 2018 de artikelen gaan verkopen via Amazon of Alibaba

Ikea wil vanaf 2018 de artikelen gaan verkopen via Amazon of Alibaba

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ikea heeft bekend gemaakt dat ze met de snelgroeiende online shopping markt mee willen gaan en vanaf 2018 hun artikelen willen gaan verkopen via platforms die niet van Ikea zijn. Op dit moment verkoopt Ikea op het internet alleen haar producten via de eigen website maar daar kan volgend jaar verandering in komen als ze wellicht gaan samenwerken met andere online verkopers. De Ikea topman wilde de naam niet bekend maken maar de pers denkt natuurlijk aan het Amerikaanse Amazon en het Chinese Alibaba.

Volgens de topman van Ikea moet het Zweedse bedrijf meegaan met de snel veranderende online markt en men heeft gemerkt dat steeds meer grote bedrijven gebruik maken van de diensten van de grote internet warenhuizen zoals Amazon en Alibaba. Voor de Europese en Amerikaanse markt is Amazon de logische keuze maar voor Aziatische landen zal Alibaba een betere keuze zijn. Daarom heeft de Ikea topman nog geen namen genoemd.

In Spanje hoopt men in ieder geval dat dit Amazon zal worden want de distributie en service van het Amerikaanse online warenhuis zijn net iets beter en sneller dan die van Alibaba, de Chinese concurrent. Amazon topman Jeff Bezos heeft ooit al eens aangegeven dat hij bereidt is om met Ikea samen te werken en de producten wereldwijd te verkopen. De keuze is dus aan Ikea.

Ondanks het feit dat Ikea natuurlijk liever heeft dat de klant naar een winkel gaat omdat je altijd met meer naar huis gaat dan waar je eigenlijk voor komt 😉 weet het Zweedse meubelconcern dat ze met de tijd mee moeten gaan. Daarom werd vorig jaar in heel Spanje de eigen online winkel geopend maar dat is nu niet bepaald de beste en goedkoopste (wat betreft levering) winkel die er is. Daarom zou het verkopen via Amazon of Alibaba een goed idee zijn.

Een groot voordeel heeft Ikea echter en dat is dat ze zelf de producten ontwerpen, maken en distribueren en dus een samenwerking met Amazon of Alibaba veel makkelijker is. Waarschijnlijk zou het dus zo kunnen zijn in de toekomst dat men de artikelen via Amazon of Alibaba verkoopt en Ikea zelf de distributie voor rekening neemt. We zullen zien en afwachten wat het definitieve besluit wordt van Ikea.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Inderdaad, ASM zijn grote oplichters. Manipuleren de track en trace door te melden dat ze op een bepaald moment komen en terwijl jij thuis braaf zit te wachten, krijg je een SMS’je van ASM met de mededeling dat het adres niet correct was.
    Normaal belt een chauffeur altijd als hij bijna voor de deur maar dan dus niet.
    Op Track en Trace staat vervolgens dat je maar weer moet bellen voor een volgende afspraak. Zij proberen om bezorgingen te combineren maar hun opdrachtgever belooft een bezorging binnen bepaalde tijd wat negen van de tien keer dus niet lukt met ASM.
    Bestellen bij Corte Ingles of Primeriti (Entrega 72 uur) werkt dus ook niet want zij werken met ASM.

  2. Zolang Amazon de verschrikkelijke courier ASM gebruikt zullen de verkopen nooit echt hoog worden, ze zeggen namelijk doodleuk dat je niet thuis bent en na 2x mag je het zelf ergens gaan opikken. Bellen helpt niet want er wordt gewoon midden in je gezicht voorgelogen. Laatste keer hadden we wat besteld bij de Fnac, als ik had geweten dat deze ook ASM gebruikt had ik er nooit wat besteld. Twee weken ellende voor we het produkt eindelijk hadden.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken