skip to Main Content
De Spaanse Dag in Utrecht op zaterdag 22 juni
Freepik

De Spaanse Dag in Utrecht op zaterdag 22 juni

MADRID – De Spanje liefhebbers die in Nederland wonen kunnen op zaterdag 22 juni tussen 11 en 19 uur gratis De Spaanse Dag in Utrecht bezoeken. Het Spaans Verkeersbureau organiseert verschillende activiteiten zodat de bezoekers kennis kunnen maken met de veelzijdigheid van Spanje. waarbij ook de minder bekende aspecten van Spanje onder de aandacht worden gebracht.

Er zullen op deze dag verschillende activiteiten plaatsvinden op het Domplein (voor de Domtoren) en het daaraan gelegen Instituto Cervantes (25-jarig jubileum). Er is een zeer gevarieerd programma met o.a. flamenco-optredens, ham- en sherry proeverijen, proeverijen van traditionele gastronomische producten uit verschillende streken, wijnproeverijen, paella-workshops en -proeverijen, optredens, presentaties door Edwin Winkels, kinderactiviteiten.

De volgende Spaanse regio’s en eilanden zullen tijdens deze Spaanse Dag vertegenwoordigd zijn: Andalusië, Extremadura, Ibiza, Formentera, Galicië, Tenerife, Lanzarote en Murcia.

Op het podium zijn optredens van de Carnavalsgroep Los Joroperos, de groepswinnaar van het Carnaval 2019 in Santa Cruz de Tenerife. Uiteraard mag de flamenco niet ontbreken en dus geeft de Sevilliaanse Flamenco danseres Irene Alvarez een optreden. Camaleón, een Flamenco Latin Folk groep opgericht in 2015 in Amsterdam en zangeres Isabel Bermejo zorgen voor de juiste Spanje stemming.

Uiteraard is er ook plaats voor de Spaanse gastronomie met de presentatie van olijfolie, taarten (tortas), kersen en cava, wijnen, Spaanse ham en het snijden daarvan etc.

Meer informatie is te vinden op de website van De Spaanse Dag maar hieronder is alvast het programma en de plattegrond van het Domplein te zien.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken