Search
menu
Search

De Spaanse Dag in Utrecht op zaterdag 22 juni

Oeps ... foto ontbreekt!

De Spaanse Dag in Utrecht op zaterdag 22 juni

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spanje liefhebbers die in Nederland wonen kunnen op zaterdag 22 juni tussen 11 en 19 uur gratis De Spaanse Dag in Utrecht bezoeken. Het Spaans Verkeersbureau organiseert verschillende activiteiten zodat de bezoekers kennis kunnen maken met de veelzijdigheid van Spanje. waarbij ook de minder bekende aspecten van Spanje onder de aandacht worden gebracht.

Er zullen op deze dag verschillende activiteiten plaatsvinden op het Domplein (voor de Domtoren) en het daaraan gelegen Instituto Cervantes (25-jarig jubileum). Er is een zeer gevarieerd programma met o.a. flamenco-optredens, ham- en sherry proeverijen, proeverijen van traditionele gastronomische producten uit verschillende streken, wijnproeverijen, paella-workshops en -proeverijen, optredens, presentaties door Edwin Winkels, kinderactiviteiten.

De volgende Spaanse regio’s en eilanden zullen tijdens deze Spaanse Dag vertegenwoordigd zijn: Andalusië, Extremadura, Ibiza, Formentera, Galicië, Tenerife, Lanzarote en Murcia.

Op het podium zijn optredens van de Carnavalsgroep Los Joroperos, de groepswinnaar van het Carnaval 2019 in Santa Cruz de Tenerife. Uiteraard mag de flamenco niet ontbreken en dus geeft de Sevilliaanse Flamenco danseres Irene Alvarez een optreden. Camaleón, een Flamenco Latin Folk groep opgericht in 2015 in Amsterdam en zangeres Isabel Bermejo zorgen voor de juiste Spanje stemming.

Uiteraard is er ook plaats voor de Spaanse gastronomie met de presentatie van olijfolie, taarten (tortas), kersen en cava, wijnen, Spaanse ham en het snijden daarvan etc.

Meer informatie is te vinden op de website van De Spaanse Dag maar hieronder is alvast het programma en de plattegrond van het Domplein te zien.

73f3e59502c12d4cd9d7701f49242f79 8c5bd2b8927062ec122d8c14e68b5eb6

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?