Search
menu
Search

Zeven paarden overleden tijdens de bedevaart naar Rocío in Andalusië

Oeps ... foto ontbreekt!

Zeven paarden overleden tijdens de bedevaart naar Rocío in Andalusië

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUELVA – De afgelopen dagen heeft de Romería del Rocío plaatsgevonden in het plattelandsgehucht El Rocío in de provincie Huelva. Het gaat hier om een van de grootste bedevaarten die gevierd wordt in Spanje en Europa die elk jaar op de Lunes de Pentecostés plaatsvindt, het pinksterweekend. Het is een traditionele happening waar helaas elk jaar diverse dieren om het leven komen.

De Spaanse Partij voor de Dieren (PACMA) vroeg al voor de Romería del Rocío aandacht voor de dode paarden, ezels en ossen en ook dit jaar is het weer zover. Tijdens de Rocío zijn er zeven paarden om het leven gekomen door vermoeidheid of aan verwondingen. Op het totaal aantal deelnemende dieren van meer dan 2.000 paarden, ezels en ossen valt dit nog wel mee maar elk dood dier is er natuurlijk een te veel. In 2018 overleden er 9 paarden en een os tijdens de bedevaart.

Erger is nog dat sinds 2007 er tenminste 200 paarden, ezels en ossen tijdens de bedevaart in het zuiden van Andalusië zijn overleden. Veel van de paarden, ezels en ossen moeten een gewicht dragen wat ze niet gewend zijn en wat veel te zwaar is voor de onervaren dieren. Daarnaast worden de dieren niet goed verzorgd en krijgen ze niet genoeg eten, drinken en medische zorg tijdens de bedevaart. De dieren moeten hoge temperaturen trotseren en lange afstanden afleggen.

De Romería del Rocío is één van de beroemdste en grootste bedevaarten ter wereld. Een miljoen mensen waaronder ruim 100 broederschappen (hermandades) trekken jaarlijks naar het Andalusische gehucht El Rocío ter ere van de Virgen del Rocío. De bedevaart wordt jaarlijks gehouden in het Pinksterweekend met het hoogtepunt op pinkstermaandag ofwel Lunes de Pentecostés.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?