skip to Main Content
Blauwe haai bijt zwemmer in de arm aan de Costa Brava

Blauwe haai bijt zwemmer in de arm aan de Costa Brava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Dinsdag heeft een blauwe haai een persoon die in de zee bij Moll Grec de Sant Martí de Empúries in l’Escala aan de Costa Brava in de arm gebeten. De zwemmer raakte licht gewond en werd naar een ziekenhuis overgebracht. Meteen nadat de haai gesignaleerd was moest iedereen van het Rode Kruis het water uit.

Het voorval vond plaats rond 18.30 uur dinsdagmiddag aan het strand van Moll Grec de Sant Martí de Empúries in de badplaats l’Escala gelegen aan de Costa Brava in de provincie Girona. Meteen nadat de gebeten persoon uit het water was gehaald werd iedereen opgedragen de zee uit te gaan waarna de rode vlag werd gehesen aan vijf stranden in de buurt.

De kustwacht en Rode Kruis medewerkers besloten meteen met boten het water in te gaan op zoek naar de haai en om zoveel geluid te maken met de motoren dat de haai van de kust weg zou zwemmen.

De gebeten badgast is slechts licht gewond geraakt aan zijn arm maar moest toch in het ziekenhuis van l’Escala aan zijn verwondingen geholpen worden.

Het komt wel vaker voor dat blauwe haaien, meestal klein van omvang, zichzelf laten zien aan de Catalaanse kust maar slechts zelden raken deze haaien mensen aan. Waarschijnlijk heeft deze haai zich vergist en dacht hij dat de zwemmer een prooi was. Echter, de blauwe haai staat er niet om bekend op mensen te jagen, iets wat de meeste haaien niet doen overigens – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken