skip to Main Content
Gemeenteraadslid l’Escala neemt ontslag nadat hij het leger toestemming gaf voor militaire oefening op zijn camping

Gemeenteraadslid l’Escala neemt ontslag nadat hij het leger toestemming gaf voor militaire oefening op zijn camping

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Een raadslid van de gemeente l’Escala aan de Costa Brava heeft deze zondag ontslag genomen. Dat deed Marti Guillem van de politieke partij CiU twee dagen nadat de ambtenaar toestemming had gegeven aan het Spaanse leger om een militaire oefening uit te voeren op een camping welke eigendom is van Guillem.

Terwijl de camping propvol is met vakantiegangers die lekker genieten van de verfrissende zee, vond er op hetzelfde moment een militaire oefening plaats door tientallen militairen van het Spaanse leger. In diverse rubberboten en met alle toeters en bellen landden de militairen aan de kust welke grenst aan de camping Illa Mateua van het gemeenteraadslid.

De militairen deden net alsof ze aan land kwamen en er groot gevaar was, met machinegeweren, helmen etc. Het was zo realistisch dat sommige aanwezigen die niet op de hoogte waren van deze oefening dachten dat het een echte invasie betrof. Andere toeristen maakten er een uitje van en gingen de hele oefening met hun kinderen bekijken. Het leek daardoor meer op een animatie activiteit dan een echte militaire oefening van het Spaanse leger.

Het feit dat het gemeenteraadslid en campingeigenaar toestemming had gegeven om Spaanse militairen een oefening te laten doen op “Catalaans” grondgebied, was bij de gemeente l’Escala in het verkeerde keelgat geschoten. De gemeente moest meteen na de oefening van het Spaanse leger met een verklaring komen dat ook zij achter het onafhankelijk proces staan en hun regionale premier Carles Puigdemont steunen. Daar past een oefening van het Spaanse – dus niet Catalaanse – leger zeer zeker niet bij.

Vanwege de politieke problemen kondigde Marti Guillem twee dagen na de militaire oefening aan ontslag te nemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken