Search
menu
Search

Plassen in zee levert hoge boetes op in Murcia

Oeps ... foto ontbreekt!

Plassen in zee levert hoge boetes op in Murcia

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – De politie van de gemeente San Pedro del Pinatar in de deelstaat Murcia is begonnen met het informeren van de strandgangers dat sommige zaken niet meer getolereerd worden op de stranden van de kustplaats. Zo is het vanaf nu verboden om met de bal te spelen op het strand, mag er niet overal aan nudisme gedaan worden, mogen honden niet op het strand en mag er niet in de zee worden geplast.

Voorlopig geven de agenten bij mogelijk fout gedrag alleen nog informatie maar mochten de agenten zien dat iets voor de tweede keer gebeurt dan gaat men op de bon. Bekeuringen kunnen oplopen tot 750 euro in het geval van ernstige vergrijpen. Een van de meest besproken items is het plassen in de zee waarbij veel strandgangers dit verbod niet begrijpen. De vraag is dan ook hoe de politie denkt dit te gaan controleren.

De problematische gedragsregels gelden voor de zes stranden die de gemeente San Pedro del Pinatar rijk is. Drie van deze stranden liggen aan de Middellandse Zee terwijl de andere drie stranden grenzen aan de Mar Menor, de binnenzee van Murcia.

Een van de redenen waarom het niet meer is toegestaan om te plassen in de binnenzee Mar Menor is om de kwaliteit van het water te verbeteren. Vorig jaar was daar nogal wat om te doen en plassen in zee is slechts een klein onderdeel daarvan maar men moet ergens beginnen, aldus de burgemeester van de kustplaats.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?