skip to Main Content
Plassen in zee levert hoge boetes op in Murcia

Plassen in zee levert hoge boetes op in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De politie van de gemeente San Pedro del Pinatar in de deelstaat Murcia is begonnen met het informeren van de strandgangers dat sommige zaken niet meer getolereerd worden op de stranden van de kustplaats. Zo is het vanaf nu verboden om met de bal te spelen op het strand, mag er niet overal aan nudisme gedaan worden, mogen honden niet op het strand en mag er niet in de zee worden geplast.

Voorlopig geven de agenten bij mogelijk fout gedrag alleen nog informatie maar mochten de agenten zien dat iets voor de tweede keer gebeurt dan gaat men op de bon. Bekeuringen kunnen oplopen tot 750 euro in het geval van ernstige vergrijpen. Een van de meest besproken items is het plassen in de zee waarbij veel strandgangers dit verbod niet begrijpen. De vraag is dan ook hoe de politie denkt dit te gaan controleren.

De problematische gedragsregels gelden voor de zes stranden die de gemeente San Pedro del Pinatar rijk is. Drie van deze stranden liggen aan de Middellandse Zee terwijl de andere drie stranden grenzen aan de Mar Menor, de binnenzee van Murcia.

Een van de redenen waarom het niet meer is toegestaan om te plassen in de binnenzee Mar Menor is om de kwaliteit van het water te verbeteren. Vorig jaar was daar nogal wat om te doen en plassen in zee is slechts een klein onderdeel daarvan maar men moet ergens beginnen, aldus de burgemeester van de kustplaats.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. In Alicante mag je helemaal niets meer op het strand en in de zee, gelukkig houd ik niet van mierennesten dus kom daar dan ook nog maar zelden. En het moge raar klinken maar ik heb mensen in de zee met een boogje zien pissen want dat schijnt grappig te zijn. En ik denk dat dit juist net dat stapje te ver is.

  2. Nou……..ik denk dat men het volgende gaat doen. Een ieder moet voordat hij of zij de zee ingaat zich laten wegen. Bij het verlaten van de zee wordt er weer gewogen en het verschil in gewicht duidt op het achterlaten van de plas of wellicht de poep. Dan moet de bewijslast boven water komen en daar heeft men, zoals Jakob zegt duikers voor. Dan bestaat altijd de mogelijkheid nog dat het opgeviste niet van de dader is. Daarom wordt DNA afgenomen, net zoals men her en der al bij honden doet, om het bewijs sluitend te maken. DNA onderzoek duurt minimaal 2 weken, zodat de dader wel naar huis mag en zijn proces moet afwachten. Daar justitie nogal snel is in Spanje bestaat de kans dat het nooit zal voorkomen, dus alles verjaart. Zeker nu men 4 dagen wil gaan werken lijkt mij het laatste zeker te gaan gebeuren. Kortom, slecht idee en naar het ronde archief deze onzin, inclusief mijn verhaal.

    1. De enige oplossing is dat iedereen een condoom moet omdoen voordat men de zee in mag, er zijn tegenwoordig ook vrouwencondooms. Hihihi, nu we toch met onzin bezig zijn, of heeft iemand een beter idee?

  3. Hahaha, Is dit een grap? Hoe gaan ze dit controleren Misschien de politie met duikersbrevet? Dan vraag ik mij ook nog af, bij wie ligt de bewijslast? Ik heb maar één mening, diegene die deze regel instelt is niet geschikt voor zijn of haar werk en moet wel knettergek zijn en weinig IQ hebben.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken