skip to Main Content

De Spaanse Supercup tussen Barcelona en Sevilla wordt misschien gespeeld in Marokko

Wordt de Spaanse Supercup gespeeld in Marokko?

Stock

VOETBAL – Het is nog niet helemaal zeker maar alles wijst erop dat de Supercup wedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla gespeeld zal worden op 12 augustus en ook nog eens in de stad Tanger in Marokko. Wat ook anders is, is het feit dat deze Spaanse Supercup voor het eerst niet zal bestaan uit twee wedstrijden (uit en thuis) maar uit slechts een wedstrijd.

Bij de presentatie van de nieuwe bondscoach Luis Enrique wist de voorzitter van de Spaanse Voetbal Federatie (RFEF) ook nieuws te geven over de Spaanse Supercup wedstrijd. Deze wedstrijd wordt elk jaar gespeeld tussen de winnaar van de Copa del Rey en de winnaar van de Spaanse La Liga competitie. Dit jaar is dat in beide gevallen FC Barcelona waardoor de andere finalist in de Copa del Rey als tegenstander gekozen wordt.

Traditiegetrouw wordt de Supercup altijd gezien als de opening van het nieuwe voetbalseizoen in Spanje wat meestal een week later begint. Het probleem is echter dat deze wedstrijd altijd in het midden van de zomer wordt gespeeld waardoor het extreem warm kan zijn in zowel Sevilla, Barcelona en Madrid. Daarom kiest men waarschijnlijk voor de Marokkaanse stad Tanger omdat daar vreemd genoeg de temperatuur altijd onder de 30 graden ligt rond 19 of 20 uur ‘s-avonds.

De Spaanse Supercup bestaat doorgaans altijd uit twee wedstrijden, een uit en een thuis in zowel eigen stadion alsook het stadion van de tegenstander. In dit geval dus Sevilla en Barcelona waar het in de zomer extreem warm kan zijn. Dit jaar zal er naar alle waarschijnlijkheid slechts een wedstrijd zijn in een andere neutrale stad.

Vanwege de hitte op de meeste plaatsen in Spanje denkt de voetbalfederatie erover na om de Supercup dus in Tanger in Marokko te spelen. Men zou ook kunnen kiezen voor een voetbalstadion in het noorden of noordwesten van Spanje in Galicië, Asturië of Baskenland waar doorgaans in augustus de temperaturen wat milder (kunnen) zijn maar men kiest blijkbaar liever voor een ander land.

Om het voetballen in Tanger enigszins aantrekkelijk te maken voor de clubs krijgen beide teams 6.000 entreekaarten cadeau, wordt de reis en het verblijf van de spelers en iedereen die meereist betaald en kunnen de clubs nog een of andere vergoeding ontvangen, iets waar een van de clubs om gevraagd had om de kosten te kunnen betalen. De entreekaarten voor de wedstrijd worden via de gebruikelijke kanalen online verkocht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. En als de week daarop de competitie begint is het niet meer te warm , het is een dure koehandel .

  2. Dus omdat het te warm kan zijn gaan we maar logistiek moeilijk doen en wijken we uit naar Marokko? Al jaren worden de Supercupwedstrijden vaak in Madrid, Sevilla of Barcelona gespeeld en al jaren kan het dan behoorlijk warm zijn. Dit is gewoon weer een ordinaire marketingstunt van de LFP waar ondanks de 6.000 gratis entreekaarten per club de gewone supporter weer de dupe van is.

    1. Ze moeten dat hele voetbal gewoon afschaffen. Een sport is het al jaren niet meer maar gewoon keiharde handel.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken