skip to Main Content
Giftige slang uit kinderwagen gehaald in Málaga
Wikimedia

Giftige slang uit kinderwagen gehaald in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Giftige slang uit kinderwagen gehaald in Málaga

Wikimedia

MÁLAGA – Agenten van de Policía Local van Málaga hebben maandag een meer dan een meter lange slang uit een kinderwagen gehaald. De hagedisslang (culebra bastardo) had zich verscholen in de kinderwagen die in de woning van een familie met kleine kinderen stond. De slang werd door de eigenaar van de woning gezien toen deze de woning binnenging waar het reptiel zich later verschool in de kinderwagen.

Eenmaal gelokaliseerd reed de eigenaar van de woning de kinderwagen met de daarin verstopte 1 meter en 20 centimeter lange hagedisslang naar de tuin en sloot hij alle deuren en ramen om te voorkomen dat de slang opnieuw naar binnen zou gaan. Daarna belde hij de politie die met een patrouille poolshoogte kwam nemen en de inmiddels aardig boze slang uiteindelijk samen met een eenheid van de Grupo de Protección de la Naturaleza (Grupona) van de lokale politie uit de kinderwagen wist te halen.

In de woning waren de echtgenote van de man en zijn twee kleine kinderen aanwezig. Bij elke slang is er bezorgdheid bij mensen en al helemaal als er kinderen in de buurt zijn. De meeste slangen die men ziet in Spanje zijn niet giftig maar de culebra bastardo is dat wel. De hagedisslang heeft twee giftanden in de bovenkaak.

[su_note note_color=”#FFFF8D”]Leestip: Slangen in Spanje[/su_note]

Hoewel het een giftige soort is, zal de slang eerst sissen en dan proberen te vluchten in plaats van bijten. Het gif is niet zo sterk en de tanden zijn niet geschikt om mensen te bijten waardoor men er in de regel slechts rode plekken en zwellingen aan overhoudt. Het voedsel van de culebra bastardo bestaat voornamelijk uit hagedissen, maar ook wel andere slangen, kleine zoogdieren en amfibieën worden gegeten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ja leuk is het niet maar het is eerder een nuttig beestje, en vond de laatste tijd dat we er minder zagen op onze wandelingen

    La culebra bastarda, es una culebra opistoglifa al igual que la culebra de cogulla (Macroprotodon brevis), con los colmillos inoculadores de veneno asentados en la parte posterior de la boca. Para el hombre, la mordedura de estos colúbridos no reviste el menor peligro debido a la posición retrasada de dichos dientes inyectores que dificulta una mordedura eficaz y, por supuesto, nunca resulta mortal que se sepa.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken