skip to Main Content
Hoog bosbrandgevaar en hoge temperaturen op Canarische Eilanden
Canarias Semanal

Hoog bosbrandgevaar en hoge temperaturen op Canarische Eilanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Hoog bosbrandgevaar en hoge temperaturen op Canarische Eilanden

Canarias Semanal

LAS PALMAS – De regioregering van de Canarische Eilanden heeft de alarmklok geluid vanwege bosbrandgevaar op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, la Palma, La Gomera en El Hierro. Temperaturen lopen op tot meer dan 39 graden op sommige plaatsen en het is kurkdroog op de eerder genoemde eilanden. Er hebben al diverse kleinere bosbranden plaatsgevonden op de eilanden.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft voor de Canarische Eilanden een geel weeralarm afgegeven voor extreem hoge temperaturen waarbij het kwik oploopt tot 40 graden op sommige plaatsen. Er is blijkbaar nog geen sprake van een hittegolf want daarvoor dient men gedurende drie dagen extreme weersverwachtingen te registreren.

Op maandag 9 juli was de maximum temperatuur volgens de Aemet 35,5 graden die werd gemeten om 16.30 uur in Tejeda op Gran Canaria. In San Bartolome Tirajana werd het om 13.50 uur 35,4 graden en in Agüimes werd om 16 uur 34,8 graden gemeten, beiden tevens op Gran Canaria.

Naast de waarschuwingen vanwege de hoge temperaturen heeft de regionale regering van de Canarische Eilanden ook alarm gegeven vanwege bosbranden waarvan er al enkele hebben plaatsgevonden. Het is kurkdroog overal en er is maar weinig voor nodig om een klein vlammetje over te laten gaan in een grote bosbrand.

De Canarische regioregering maakt hierbij gebruik van de Plan Especial de Protección en verwijst naar deze pagina met tips over hoe te handelen in de natuur en hoe men voorzichtig moet zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken