skip to Main Content
Meer dan één miljoen aanbiedingen op kortingsdag Prime Day bij Amazon op 16 juli
Amazon

Meer dan één miljoen aanbiedingen op kortingsdag Prime Day bij Amazon op 16 juli

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Amazon Prime Day op maandag 16 juli in Spanje (2018)

Amazon

MADRID – Op maandag 16 juli is het weer tijd voor het inmiddels jaarlijks terugkerende kortingfestival bij het Amerikaanse internet warenhuis Amazon. Het gaat hier om de zogenaamde Prime Day die eigenlijk alleen geldt voor Prime leden van Amazon. Prime Day 2018 begint op maandag 16 juli om 12 uur en eindigt dinsdag 17 juli 23.59 uur, anderhalve dag kortingen dus.

Prime Day is niet iets exclusiefs Spaans maar wordt gehouden in o.a. Spanje, Verenigde Staten, Mexico, Japan, Frankrijk en China. Dit jaar doet ook voor het eerst Nederland mee (via de Duitse Amazon) en ook Luxemburg, Australië en Singapore hebben voor het eerst de mogelijkheid om in eigen land mee te doen met de Prime kortingen.

Gedurende 30 uur hebben de Prime klanten van Amazon kortingen tot 40% op meer dan één miljoen artikelen die te koop worden aangeboden. Het is de vierde keer dat het grootste online warenhuis ter wereld Amazon met een Prime Day komt waarbij het bedrijf denkt dat de recordverkopen van vorig jaar verbroken zullen worden. De afgelopen 18 maanden is het aantal Prime klanten in Amazon namelijk verdubbelt (al zijn precieze aantallen niet bekend gemaakt).

Prime Day is niet alleen erg belangrijk voor Amazon zelf maar ook voor de duizenden bedrijven en zelfstandigen die via Amazon hun artikelen te koop aanbieden. Weliswaar dienen zij dit op Prime Day goedkoper te doen maar de verkopen stijgen wel door zo’n bijzondere kortingsdag.

Prime Day is eigenlijk te vergelijken met Black Friday en andere soortgelijke kortingsdagen. Het verschil is echter dat bij de Prime Day dit alleen geldig is voor Amazon en dan ook nog alleen voor de miljoenen Prime klanten.

Wat is Prime?

Bij Amazon kun je een Prime lid worden door jaarlijks een bedrag te betalen van 19,95 euro. Daarmee heb je vele voordelen zoals de levering van slechts één dag bij miljoenen (maar niet alle) artikelen. Het ligt er echter wel aan of het gewenste product aangeboden wordt door Amazon of door een verkoper rechtstreeks.

Is er geen levering van één dag mogelijk dan is de levering binnen 2 of 3 dagen gratis voor Prime klanten. Daarnaast genieten Prime klanten ook van leveringen op zaterdag in het geval van levering van één dag en kunnen artikelen op speciale plaatsen worden opgehaald indien gewenst.

Als Prime lid heb je eigenlijk ook het hele jaar door kortingen via de Flash aanbiedingen. Daarnaast geniet men als Prime lid van Prime Video (zoiets als Netflix), Prime Music (zoiets als spotify), Prime Reading (boekenservice), opslag voor foto’s en een virtuele harde schijf en meer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Prime werkt perfect voor mensen die regelmatig op internet zaken bestellen.
  Het is supersnel thuis bezorgd en er is enorm veel keuze, dus je kan gewoon prijzen vergelijken net als bij de andere websites zoals die leo noemt.
  En naast de actie waar het artikel over gaat, heb je als Prime lid enorm vaak hele scherpe aanbiedingen. Laten we wel wezen, als je paar iets besteld hebt, heb je die 19,95 zo weer terug verdient alleen al aan het besparen op de verzendkosten.
  En voor veel producten die je vaak gebruikt, hoef je echt niet meer naar de gewone winkel, die zijn domweg op internet gewoon goedkoper.

 2. ben er zeker niet tegen maar zelf doe ik daar niet aan mee, ga het liefst zelf naar de winkels tussen alle Spanjaarden en dit is nog het leukste

  1. Ik koop nooit bij Amazon wel bij Ebay wat veel goedkoper is. En ik koop te weinig online bij dat soort websites om eventueel een soort van prime te nemen. Nog goedkoper is AliExpress en DealeXtreme en wordt altijd gratis verzonden al verkopen beiden geen levensmiddelen. Maar voor levensmiddelen ga ik dan ook naar de Mercadona en aanverwanten.

   1. Dit is een prachtig inkijkje in het roerige leven van een zekere leo. Graag meer van dit soort berichten leo. Wat een spannende dingen maak je mee. Ook interessant te lezen wat voor afwegingen je zoal dagelijks maakt. Chapeau !!

    1. En daar hebben we weer een trol. Wat jij allemaal tegen leo hebt weet ik niet maar kun je niet ergens anders gaan zeuren in plaats van deze zinloze en nutteloze berichten te plaatsen? Het zou deze nieuws pagina zo veel meer opvrolijken zonder jou gezeik.

     1. Ach er zit hier iemand met te veel tijd of deze verveeld zichzelf en gaat daardoor zeiken op anderen. Ik ziet leo hier niet als een probleem voor wat ik gezien heb zegt hij enkel wat hij denkt en dat is een heel stuk eerlijker als de meeste mensen die ik zelf ken. Het is me enkel opgevallen dat als iemand hier anti PP is hij gelijk aangevallen wordt en dit ook zo blijft ook al is dit niet meer aan de orde van de dag en ook als het niets eens meer te doen heeft als onderwerp. Heel zielig dus en vooral kinderachtig.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken