skip to Main Content
Spaanse duiker helpt met redding Thaise jongens uit grot
La Razon

Spaanse duiker helpt met redding Thaise jongens uit grot

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse duiker helpt met redding Thaise jongens uit grot

La Razon

MADRID – Bij de moeilijke reddingswerkzaamheden in de grot in Noord-Thailand doen diverse duikers mee waaronder ook buitenlanders zoals Amerikanen en Britten en ook een Spanjaard. Fernando Raigal is door een bevriende Amerikaanse Navy Seal duiker gevraagd mee te helpen met de redding aangezien de Spaanse duiker zeer veel ervaring heeft.

De 33-jarige Fernando Raigal komt uit Ciudad Real en werkt al geruime tijd voor verschillende bedrijven in de regio van Thailand. Hieronder veel oliemaatschappijen waar de Spaanse duiker veel vriendschappen heeft opgebouwd. Een van die vriendschappen heeft geleid tot de samenwerking wat betreft de redding van de Thaise jongens.

Op dit moment worden de laatste vijf jongens uit de grot gehaald en volgens Fernando, die een telefoongesprek heeft gehad met vriend Antonio Molina, verloopt alles voorspoedig maar is men zich zeer bewust van het gevaar van deze moeilijke redding. Dat het moeilijk en gevaarlijk is bewijst de dood van een Thaise duiker afgelopen vrijdag wel.

Fernando Raigal heeft een deel van zijn duikersopleiding gedaan bij de Spaanse marine (armada) maar heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan bij bedrijven waar hij als gespecialiseerde duiker werkzaam is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Was het nu wel zo verantwoord om onder leiding van een 25 jarige “coach” in de regentijd met 12 jongetjes een “excursie” te maken in dat ingewikkelde grottensysteem in Noord Thailand? Bij alle vreugde over de afloop: er is toch één (overbodige) dode gevallen.

 2. Diezelfde Navy Seals hebben ook de hulp van een Belgische duiker ingeroepen omdat hij een ervaren speleoloogduiker is. Blijkbaar is het duikerswereldje toch heel klein en zijn de Navy Seals ,die zelf toch geen watjes zijn, er niet te trots voor de hulp van andere experten
  in te roepen als het echt nodig is.
  Blij dat iedereen gered is, medeleven met de familie van en hulde aan de overleden duiker.

  1. Inderdaad moesten ze ook duikers hebben met techniek en ervaring ” grotduiken ”
   Een specialiteit apart naast het gewone duiken
   Deze mannen vinden ” is ons beroep”
   Ik vind het stuk voor stuk “supermannen”
   Hij bestaat dan toch “echt”

 3. Ik heb groot respect voor al diegene die meegehoplen hebben aan deze reddingsactie. Ik persoonlijk vind dat al deze mensen nu eens goed in het zonnetje gezet moeten worden. Niet zoiets van.. ja het is toch hun beroep .. of zo.. Nee voordragen voor een oorkonde en medaille is wel het minste!. Zij hebben hun leven op het spel gezet! Hulde hulde hulde !! Ook sta ik even stil bij die omgekomen duiker, die echt zijn leven gegeven heeft voor deze kinderen!!

 4. Mijn hulde aan al de mensen die geholpen hebben
  Eerst en vooral aan alle duikers die met gevaar voor eigen leven deze zeer moeilijke actie volbracht hebben
  Wat een samenwerking
  En mijn deelneming aan de familie van de overleden duiker
  Hoop dat alle jongens en coach het goedstellen
  Een echte belevenis, een ver van mijn show wat me heel erg aangegrepen heeft
  Hulde hulde hulde geen andere woorden voor

 5. Ondertussen is iedereen inmiddels uit de grot, de laatste 4 kinderen en de coach en de laatste reddings werkers die kort geleden ook uit de grot zijn gekomen, reddings missie geslaagd. Nu hopen dat het helemaal goed gaat komen met de verzwakte kinderen. Wat een helden die reddings werkers HULDE!

 6. geweldig wat die mensen presteren om die kinderen te redden
  heel erg dat er reeds een iemand het leven liet bij de reddingsoperatie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken