De Spaanse lavendelvelden staan weer volop in bloei

De Spaanse lavendelvelden staan weer volop in bloei
Beeld: Ayuntamiento de Brihuega

De Spaanse lavendelvelden staan weer volop in bloei

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GUADALAJARA – De meeste mensen denken aan grote velden gevuld met de heerlijk ruikende en paars gekleurde lavendel aan Frankrijk maar in Spanje, niet ver van Madrid, zijn ook duizenden hectare lavendelvelden te vinden. Naast de kilometerslange lavendelvelden is ook het ‘Festival de la Lavanda’ steeds bekender aan het worden.

De Franse provence is ook te vinden in de Spaanse regio La Alcarria, gelegen in de provincie Guadalajara (Castilla-La Mancha) met als centrum de plaats Brihuega. Dit gebied bevindt zich op slechts 100 km van de Spaanse hoofdstad Madrid maar op meer dan 5 uur rijden van Barcelona en meer dan 3 uur van Valencia. De Ave trein komt echter wel in dit gebied langs.

In de hele maand juli staat het dorp Brihuega in het teken van de bloei van lavendel (floración de la lavanda ) met verschillende activiteiten, tours te voet, met de fiets of in een heteluchtballon en producten die te koop zijn. In de derde week van juli staat de lavendel vol in bloei en is het een feest van kleuren en geuren. Meer informatie kun je HIER vinden.

De Spaanse lavendelvelden staan weer volop in bloei
Turismo Guadalajara

Concert

ATTENTIE: Vanwege het coronavirus vinden veel activiteiten geen doorgang en ook het hoogtepunt wat een concert is zal dit jaar (2021) opnieuw niet doorgaan. Normaal gesproken treden gedurende twee dagen diverse in Spanje bekende artiesten op met een podium dat midden tussen de lavendelvelden geplaatst is. Zoals op de foto te zien is zijn de bezoekers van de concerten altijd in het wit gekleed als contrast met het paars van het lavendel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.