menu: rubrieken, zoeken & meer

Dit zijn de veiligste autonome regio’s, provincies en steden van Spanje

Dit zijn de veiligste autonome regio’s, provincies en steden van Spanje
Beeld: Securitas Direct / web

Dit zijn de veiligste autonome regio’s, provincies en steden van Spanje

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een van de grootste beveiligingsfirma’s van Spanje, Securitas Direct, heeft de jaarlijkse barometer over de veiligheid in Spanje gepubliceerd. Daaruit kunnen we opmaken wat de veiligste autonome regio’s, provincies en steden van Spanje zijn. Dat is dan bepaalt aan de hand van de gegevens van Securitas Direct en inbraken die geregistreerd werden.

Securitas Direct heeft voor deze barometer gekeken naar de inbraken in woningen en bedrijven van de meer dan 1,7 miljoen locaties waar deze maatschappij voor de veiligheid zorgt. Volgens deze gegevens zijn de veiligste autonome regio’s, dus de regio’s waar de minste inbraken zijn gemeld: Castilië en León, Asturië, Galicië, Extremadura en de Madrid regio. In deze regio’s is de inbraakratio minder dan 1,2%.

In de beveiligingsbarometer kunnen we ook de vijf veiligste provincies zien, te weten: Teruel, Palencia, Albacete, Cáceres en Lugo met in alle gevallen een inbraakratio onder den 1,2%.

De steden met meer dan 30.000 inwoners die als veiligste gezien worden zijn volgens Securitas Direct: Oviedo, Santa Cruz de Tenerife, Salamanca, Burgos, Santander, Córdoba, Vitoria, Badajoz, Pamplona, en Madrid.

Volgens studies uitgevoerd door Securitas Direct zijn de belangrijkste redenen voor het nemen van beschermingsmaatregelen in huis het voorkomen van inbraak, overvallen met geweld binnenshuis en ondersteuning in een noodsituatie. In feite vinden de meeste van deze inbraken meestal plaats op momenten dat de de woningen leeg zijn.

Noot van de redactie: dit artikel is niet gesponsord en is alleen informatief geschreven.