skip to Main Content
Belgische buspassagiers lopen CO-vergiftiging op tijdens busreis Lloret de Mar-België

Belgische buspassagiers lopen CO-vergiftiging op tijdens busreis Lloret de Mar-België

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bus5aLLORET DE MAR – Afgelopen maandag moest een Belgische touringcar die op weg was van de badplaats Lloret de Mar richting België, met spoed de snelweg verlaten vanwege een vreemde situatie in de bus. Tijdens de rit ter hoogte van de stad Girona werden een tiental inzittenden misselijk, moesten overgeven en klaagden ze over duizeligheid.

Nadat geconstateerd werd dat er verschillende passagiers onwel waren geworden, belde de chauffeur de Spaanse 112 noodtelefoon waarna politie en ambulances naar de plaats van bestemming reden. De chauffeur had de bus stilgezet bij de rustplaats L’Empordà langs de AP-7 snelweg.

10 van de 66 inzittenden werden onwel en moesten door het ambulancepersoneel geholpen worden voor hun aandoeningen. De reden voor de plotselinge ziekte van de buspassagiers was een CO-vergiftiging. De 10 onwel geworden buspassagiers werden overgebracht naar een ziekenhuis maar konden later het ziekenhuis verlaten.

De oorzaak van de CO-vergiftiging is waarschijnlijk een defect in het afvoersysteem waardoor de uitlaatgassen via de airco in de passagiersruimte werden verspreid.

De overige buspassagiers konden rond 22:00 uur in een andere bus de reis voortzetten naar de plaats van bestemming in België – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken