skip to Main Content
Moeten de Spanjaarden voor de derde keer op rij naar de stembussen gaan?

Moeten de Spanjaarden voor de derde keer op rij naar de stembussen gaan?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verkiezingen2016-10aMADRID – Als men pragmatisch is dan kan men niet begrijpen waarom links niet wil samenwerken met rechts maar het begint er meer en meer op te lijken dat partijpolitiek en persoonlijke gevoelens de belangrijkste moeilijkheden zijn om een regering te vormen.

Zowel links als rechts kunnen geen werkzame meerderheid vormen zonder de steun (of onthouding) van de andere kant. Dat bleek nogmaals na een ontmoeting tussen de dienstdoende eerste minister Mariano Rajoy en de leider van de socialisten, Pedro Sánchez. Sanchez wil niet in een regering met Rajoy en de socialisten willen ook geen steun geven aan een minderheidsregering.

Volgens eerste minister Rajoy rest er na de weigering van de socialisten nog maar een mogelijkheid en dat is een derde parlementsverkiezing.

Verder is het interessant om weten dat de leider van de extreem linkse Unidos Podemos, Pablo Iglesias, zich een zeer laag profiel heeft aangemeten. Hij heeft wel een ontmoeting gehad met Rajoy, evenals de leider van Ciudadanos, Albert Rivera, maar het is overduidelijk dat de ene geen regering wil vormen en dat de andere, Ciudadanos, geen regering kan vormen met een meerderheid in het parlement – (Roger Frans Lauryssen)

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken