skip to Main Content

Real Madrid wint Europese Supercup na twee doelpunten in extremis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

realmadrid4aVOETBAL – Het is Real Madrid gelukt om dinsdagavond voor de derde keer de Europese Supercup te winnen na een 3-2 winst op landgenoot Sevilla. Het lukte Sergio Ramos in de 93e minuut en daarna in de verlenging Dani Carvajal slechts een minuut voor eindtijd van de verlengingen om doelpunten te maken waardoor de wedstrijd in het Noorse Trondheim door de Champions League winnaar gewonnen werd.

De openingstreffer in het Europese duel werd gemaakt door Real Madrid door een treffer van Marco Asensio in de 21e minuut. Later in de 41e minuut wist Franco Vazquez voor Sevilla de gelijkmaker te scoren en 20 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd schoot Konoplyanka een strafschop in het doel waardoor de stand op 1-2 voor Sevilla kwam te staan. Het leek er toen op dat de Andalusiërs met de beker naar huis zouden gaan maar Sergio Ramos gooide roet in het eten in de 93e minuut door een scherpe kopbal waardoor het 2-2 werd.

Verlenging

In de verlenging die volgde werden er aan beide kanten genoeg kansen gecreëerd maar kwam het pas tot een doelpunt slechts een minuut voor eindtijd door een prachtige actie van Dani Carvajal die van verweg naar het Sevillaanse doel wist te komen en de bal erin schoot.

Real Madrid, die zonder EK-gangers Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Pepe en Toni Kroos op het veld stond, wist zo in extremis de derde Europese Supercup in hun prijzenkast bij te zetten. Vorig jaar schreef de Koninklijke al geschiedenis door voor de elfde keer de Champions league te winnen terwijl Sevilla geschiedenis schreef door vijf keer de Europa League te winnen.

Spaanse Supercup

Voor Sevilla is de droom echter nog niet voorbij aangezien ze komende 14 augustus nogmaals tegenover een grote club staan in de Spaanse Supercup met FC Barcelona als tegenstander. Deze wedstrijd begint om 22:00 uur waarbij Sevilla haar tweede beker zou kunnen winnen maar Barcelona haar 12e beker op naam kan schrijven – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken