skip to Main Content
Piloten klagen bij het vliegveld Málaga over de lasers die de cockpit in schijnen bij het landen *UPDATE*

Piloten klagen bij het vliegveld Málaga over de lasers die de cockpit in schijnen bij het landen *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Verschillende piloten van diverse vliegtuigmaatschappijen hebben bij de vliegveld leiding van het Aeropuerto Málaga-Costa del Sol geklaagd over lasers. Het gaat in dit geval om de lasers die in zo’n beetje alle winkels en op straat in Spanje te koop zijn, er onschuldig uitzien maar nu dus blijkbaar gebruikt worden door individuen die deze richten op de piloten als deze aan het landen zijn. De Guardia Civil is inmiddels op de hoogte en is een onderzoek begonnen.

UPDATE: De politie heeft de laser schijnende verantwoordelijken achterhaald en reeds flink bekeurd. Het gaat om een Britse vader van 41 jaar met zijn 15-jarige zoon die samen met twee laserpennen gedurende een bepaalde tijd de piloten lastig vielen. Dat deden zij vanaf een terras van een hotel in de badplaats Torremolinos. Het is niet bekend hoe hoog de boete is maar in het strafboek staat dat boetes tussen de 30.000 en 600.000 euro kunnen worden gegeven.

Tot nu toe spreken de kranten over drie piloten van drie verschillende vliegtuigen die op dinsdag hinder hebben gehad toen zij aan het landen waren op het vliegveld van Málaga. Deze drie losstaande feiten deden zich voor rond middernacht van dinsdag op woensdag waarbij de piloten gehinderd werden bij het landen door diverse laserstralen.

De piloten hebben de politie zeer precieze informatie kunnen geven over de plaats waar de laserstralen waarschijnlijk vandaan kwamen, iets wat de politie nu dan ook aan het onderzoeken is. Gelukkig is er geen incident geweest maar het met een laserpen richten op een cockpit en dus ook de piloten op een van de belangrijkste en gevaarlijkste momenten tijdens het vliegen is natuurlijk niet zo’n goed idee. De piloten lieten de vluchtleiding dan ook drie keer weten dat ze gehinderd werden door lasers: “Por favor, torre me están apuntando con un láser”.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Dit moeten ze hard aanpakken. De jeugd is al lange tijd bezig met deze laserpennen. Ook als je langs het strand loopt s,avonds met kinderen schijnen ze daar op. Snap deze vader niet. Slecht voorbeeld.

  2. Ja dit is gewoon wachten tot er iets voorvalt.
    En dat gaat zeker een keer mis.

  3. Ze worden nooit zwaar gestraft, enkele uurtjes werken en ze zijn er vanaf…. en beginnen met iets anders….deze zijn niet te temmen

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken