skip to Main Content
14.000 passagiers hebben in Spanje te maken met de Ryanair pilotenstaking
Archieffoto

14.000 passagiers hebben in Spanje te maken met de Ryanair pilotenstaking

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

14.000 passagiers de dupe van staking Ryanair

Archieffoto

MADRID – De piloten van Ryanair in vijf landen staken deze vrijdag 10 augustus (2018) waardoor er in heel Europa 396 van de 2.400 vluchten geannuleerd zijn. In Spanje hebben 14.000 passagiers te maken met de gevolgen van deze staking waarbij er 82 vluchten ofwel 41 verbindingen (heen en terug) geannuleerd zijn.

De Ryanair piloten in Ierland, Zweden, Duitsland, België en Nederland staken deze vrijdag 10 augustus waardoor er 82 vluchten naar o.a. de vliegvelden van Tenerife Sur, Gran Canaria, Madrid, Barcelona, Girona, Alicante, Málaga, Sevilla, Palma, Ibiza, Almería, Jerez, Santander, Vitoria en Zaragoza te maken hebben met de gevolgen.

Alicante

Het vliegveld Alicante heeft het meeste te maken met de staking waardoor er 14 vluchten met 7 verbindingen zijn geannuleerd. 5 van deze vluchten hebben te maken met Duitse vliegvelden, te weten de vliegvelden Düsseldorf International, Düsseldorf Weeze, Berlín Schönefeld, Frankfurt Internacional en Keulen. Daarnaast is ook de verbinding met Brussel-Charleroi geannuleerd en de vlucht naar Stockholm Skavsta in Zweden.

Geannuleerd

In totaal heeft Ryanair vanwege de staking voor deze vrijdag 10 augustus 20 verbindingen met Ierland, 250 vluchten naar Duitsland, 104 vluchten in België en 22 vluchten in Zweden geannuleerd. De vluchten die gepland staan in Nederland gaan ondanks de staking van de Nederlandse piloten gewoon door, aldus Ryanair.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ik heb hier al zo vaak geschreven hoe honds Ryanair met haar personeel omgaat. Deze staking is niet meer dan logisch. Triest om te lezen dat er dan toch mensen nog dit bedrijf steunen. Alleen maar omdat je dan voor een paar tientjes kan vliegen. Ik zou zeggen: fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor iedereen!

 2. Ryanair links laten liggen is niet slim. Dat zou het begin van het einde van Ryanair kunnen zijn. En wie is dan de sigaar? Juist, wij de consument
  Geen concurrentie meer voor Transavia betekent minimaal een verdubbeling of meer van de tarieven.

  1. Laat Ryanair maar verdwijnen want die proberen het ook voor anderen te verzieken zoals een alcoholverbod op vliegvelden of staanplaatsen in het vliegtuig etc, etc.
   Prijsvechters zijn er nog genoeg als U daarmee zo graag vliegt. IK NIET.

  2. Volgens mij kan Ryanair beter verdwijnen want die verpesten het ook voor anderen met voorstel voor een alcoholverbod op vliegvelden of staanplaatsen in het vliegtuig. Er zijn nog genoeg prijsvechters als U daarmee graag vliegt.

  3. Er is nog veel meer dan Ryanair hoor.
   Dus geen zorgen, als ze zouden verdwijnen, komen er altijd weer anderen.
   Transavia is vaak qua prijs ook niet slecht en qua service wel een stuk beter.
   En ook Esayjet vliegt vanuit NL naar Spanje.
   En zo zijn er wel meer te vinden, desnoods via Duitsland vliegen.
   Maar echt CJRW 3 reacties en ook als OPA45 reageren op veel berichten met dezelfde teksten is een beetje te veel van het goede lijkt me!

 3. Volgens mij kan je Ryanair beter helemaal negeren en betaal wat meer dan kan je van stabielere maatschappijen gebruik maken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken