Search
menu
Search

Afrikaanse straatverkopers Barcelona spreken verhaal aanval Amerikaanse toerist tegen

Oeps ... foto ontbreekt!

Afrikaanse straatverkopers Barcelona spreken verhaal aanval Amerikaanse toerist tegen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De video van de aanval van diverse Afrikaanse straatverkopers op een Amerikaanse toerist vorige week op de Plaza Catalunya in Barcelona, hebben op hetzelfde plein een bijeenkomst gehouden om de versie van de Amerikaan tegen te spreken. Volgens de straatverkopers werd een van hen met een glazen fles op het hoofd geslagen door de Amerikaan waarna zij zich verdedigden.

De video van de gewelddadige aanval op een Amerikaanse toerist door verschillende Afrikaanse straatverkopers op het centrale plein in Barcelona is inmiddels de wereld rondgegaan en iedereen heeft een eigen mening gevormd. Op de video is te zien dat een man door meerdere straatverkopers wordt geslagen en geschopt waardoor hij in het ziekenhuis belandde.

Het verhaal van de Amerikaanse toerist is dat hij een vrouw met kinderwagen te hulp schoot toen zij werd geslagen door de straatverkopers. Daarna werd de aandacht echter op hem gericht en werd hij geslagen en geschopt wat tot meerdere verwondingen leidde.

Volgens de Afrikaanse straatverkopers klopt dat verhaal echter niet en werkt de pers mee om hen te beschuldigen van iets wat niet waar is. Hun verhaal is dat een van de straatverkopers door de dronken Amerikaan met een glazen fles op zijn hoofd werd geslagen nadat ze het niet eens waren over de prijs van een artikel wat verkocht werd.

Andere straatverkopers kwamen hun collega te hulp waarop de vechtpartij ontstond die te zien is op de video. De straatverkopers hebben nu alleen een eigen versie van het gebeurde maar geen bewijzen omdat ten eerste de politie hen niets gevraagd heeft en ten tweede er geen video opnames van zijn. Daarom zoeken de straatverkopers videobeelden die hun verhaal kunnen bevestigen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?