skip to Main Content
Dierenartsen doorzoeken door bosbrand verwoeste natuur in Gandia op zoek naar dieren
Levante-EMV

Dierenartsen doorzoeken door bosbrand verwoeste natuur in Gandia op zoek naar dieren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Op zoek naar dieren na bosbrand Gandia

Levante-EMV

VALENCIA – Naast alle ellende voor de mensen die geëvacueerd werden, hun huizen in rook zagen opgaan of te kampen hebben met een omgeving die niet meer was wat het geweest is en de 3.270 hectare natuur die verwoest is, is er ook dierenleed. Diverse dierenartsen zijn daar waar dit toegestaan is op zoek naar achtergebleven dieren waarbij ze gestuit zijn op diverse honden, katten en andere dieren.

De bosbrand nabij Gandia en Llutxent heeft veel leed teweeg gebracht waarbij niet alleen de mens maar ook dieren te lijden hebben. Diverse dierenartsen zijn de omgeving van Gandia aan het doorzoeken op zoek naar achtergebleven dieren. Dit is in werking gesteld door de gemeente Gandia waarbij de dierenartsen zich meer concentreren op het deel van Gandia wat in rook is opgegaan.

Tot op het moment van schrijven hebben deze dierenspecialisten zes honden, vier katten, een pony en een ezel gevonden maar men sluit niet uit dat er meer dieren gevonden gaan worden de komende dagen. Tijdens de bluswerkzaamheden hebben de brandweermannen doorgegeven als er een dier werd gezien.

De eerder genoemde honden en katten hadden identificatiechips waardoor het voor de dierenartsen makkelijk was om de eigenaren te lokaliseren en hen te verwittigen van de vondst van hun huisdier. De dierenartsen hebben tot op het moment van schrijven de wijken Camino Llosar, Montesol en Montepino in Gandia onderzocht.

Tijdens de brand zijn de brandweermannen ook dode dieren tegengekomen waarbij het gaat om vier katten en twee honden. De eigenaren daarvan zijn verwittigd. De dierenartsen hebben ook diverse inwoners begeleid die voor hun dieren wilden zorgen, dieren die achtergebleven waren in de getroffen delen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Het lijkt me een afschuwelijke klus, maar wel een belangrijke. Een goed initiatief dat ook weer duidelijk maakt dat de dieren in de buurt van zo’n brand meestal een akelig einde beleven.

  2. Prachtig initiatief, werd 2 dagen geleden reeds op twitter vermeld.
    “Si los animales hallados poseen chip” : Als de gevonden dieren een chip hebben.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken