skip to Main Content
“Onnodige staking piloten” zonder gevolgen voor Nederlandse Ryanair vluchten
Archieffoto

“Onnodige staking piloten” zonder gevolgen voor Nederlandse Ryanair vluchten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

“Onnodige staking piloten” zonder gevolgen voor Nederlandse Ryanair vluchten

Archieffoto

MADRID – Zoals op de website van Ryanair te lezen is zal de staking van de Nederlandse Ryanair piloten geen gevolgen hebben voor de vluchten die hoofdzakelijk van en naar Eindhoven maar ook Schiphol en Maastricht richting andere landen gaan. De rechter heeft de piloten gelijk gegeven dat ze mogen staken maar zegt dat de piloten dat een volgende keer zeker 7 dagen van te voren moeten aangeven. Ryanair zet andere piloten in op de vluchten zodat de vakantiegangers ongestoord op reis kunnen.

Ryanair spreekt op de eigen website van een “onnodige staking van de Nederlandse piloten” en heeft zelfs een rechter ingeschakeld om gelijk te krijgen in dit conflict. De rechter heeft echter de piloten gelijk gegeven maar heeft wel gezegd dat de piloten een volgende keer ruim van te voren moeten aangeven dat ze gaan staken. Ryanair zou in dat geval dan ook niet andere piloten mogen inzetten, iets wat ze nu wel mogen doen omdat ze niet genoeg tijd hebben gehad om de passagiers te informeren.

Voor vrijdag 10 augustus zijn er 24 vluchten gepland die van en naar Eindhoven gaan. Op 11 van hen zouden Nederlandse piloten zitten waarbij het dus (heen en terug) om 22 vluchten zou gaan. Op de getroffen vluchten zal Ryanair buitenlandse piloten inzetten, iets wat de Nederlandse collega’s betreuren.

Ryanair passagiers die van of naar België, Zweden, Duitsland en Ierland vliegen op vrijdag 10 augustus hebben wel te maken met geannuleerde vluchten. In België worden er 104 vluchten gecancelled, in Zweden 22, in Ierland 20 en in Duitsland 250.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Weer een schaamteloze vertoning van Ryanair. De volgende staking moet niet 7 dagen, maar 3 dagen van tevoren worden aangekondigd . Ook mogen die schandalige stakingsbrekers niet meer worden ingevlogen. Dit waren Belgische ZZPers. Het zullen je collega’s maar zijn zeg. Ga je schamen!

  2. Wat een Solomons oordeel van deze rechter! Enerzijds doet hij recht aan de werknemers hun recht op staken en aan de andere kant zorgt hij er voor dat de passagiers niet de dupe zijn. Briljant!??

    1. Zo, dat zijn leuke contracten bij Ryanair, je mág werken maar het is niet verplicht? Daar zullen ze erg blij mee zijn ?.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken