Dode python slang gevonden in Finestrat

Dode python slang gevonden in Finestrat
Beeld: Diario Información

ALICANTE – Een wandelaar heeft vrijdagavond naast een afvalcontainer het levenloze lichaam gevonden van een python slang. Deze slang komt niet voor in de natuur in Spanje dus men gaat er vanuit dat het om een huisdier gaat die of ontsnapt of losgelaten is maar het niet heeft overleefd. Het kan ook zijn dat de eigenaar van deze python slang hem na zijn dood bij het afval heeft gelegd.

De vondst van de slang werd gedaan door een wandelaar die langs de containers in de General Espartero straat in de Carolinas wijk van Finestrat liep en daar enkele kinderen zag die met een lange stok de slang aanraakten. De slang was echter al dood waarbij het hoofd van de python geplet was.

Het is vooralsnog een raadsel waar de slang vandaan is gekomen maar men denkt dat de slang of ontsnapt of vrijgelaten is of dat deze reeds dood was toen deze bij het afval werd gelegd, iets wat niet normaal is natuurlijk.

Een python kan tussen de 5 en 7 meter lang worden. Pythons zijn wurgslangen en hebben geen giftanden. In dit geval ging het om een klein exemplaar van de python slang die, in tegenstelling tot andere slangensoorten, niet in de natuur voorkomt in de provincie Alicante en Spanje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.