Search
menu
Search

Dode python slang gevonden in Finestrat

Oeps ... foto ontbreekt!

Dode python slang gevonden in Finestrat

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een wandelaar heeft vrijdagavond naast een afvalcontainer het levenloze lichaam gevonden van een python slang. Deze slang komt niet voor in de natuur in Spanje dus men gaat er vanuit dat het om een huisdier gaat die of ontsnapt of losgelaten is maar het niet heeft overleefd. Het kan ook zijn dat de eigenaar van deze python slang hem na zijn dood bij het afval heeft gelegd.

De vondst van de slang werd gedaan door een wandelaar die langs de containers in de General Espartero straat in de Carolinas wijk van Finestrat liep en daar enkele kinderen zag die met een lange stok de slang aanraakten. De slang was echter al dood waarbij het hoofd van de python geplet was.

Het is vooralsnog een raadsel waar de slang vandaan is gekomen maar men denkt dat de slang of ontsnapt of vrijgelaten is of dat deze reeds dood was toen deze bij het afval werd gelegd, iets wat niet normaal is natuurlijk.

Een python kan tussen de 5 en 7 meter lang worden. Pythons zijn wurgslangen en hebben geen giftanden. In dit geval ging het om een klein exemplaar van de python slang die, in tegenstelling tot andere slangensoorten, niet in de natuur voorkomt in de provincie Alicante en Spanje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?