menu: rubrieken, zoeken & meer

Griekenland eist een negatieve PCR-test van Spaanse reizigers

Griekenland eist een negatieve PCR-test van Spaanse reizigers
Beeld: 123rf

Griekenland eist een negatieve PCR-test van Spaanse reizigers

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spanjaarden en inwoners van Spanje die naar Griekenland op vakantie willen gaan deze zomer zullen dat moeten doen met de bewijzen van een negatieve PCR-test. Deze maatregel geldt niet alleen voor de Spanjaarden maar ook voor reizigers uit o.a. België en Nederland.

Spanjaarden en inwoners van Spanje moeten bij aankomst in Griekenland de resultaten laten zien van een negatieve PCR-test die binnen 72 uur voor vertrek gerealiseerd moet zijn. Deze maatregel geldt vanaf 17 augustus.

Het zijn echter niet alleen de Spanjaarden die een negatieve PCR-test moeten laten zien maar ook reizigers uit België, Nederland, Zweden en Tsjechië. Deze negatieve corona-test gegevens gelden voor de reizigers die via de vliegvelden, via havens en over land Griekenland binnenkomen. 

Daarnaast geldt dit niet alleen voor de inwoners van de eerder genoemde landen met de desbetreffende nationaliteiten maar ook reizigers met een Griekse nationaliteit die vanuit Spanje, België, Nederland, Zweden of Tsjechië naar Griekenland reizen vanaf 17 augustus. 

Ondertussen zijn er ook corona-maatregelen genomen in eigen land en heeft de Griekse regering bevolen om tot 23 augustus de bars en restaurants op Kreta, Oost-Macedonië, Thracië, Thessaloniki, Chalkidiki, Larisa, Corfu, Rhodos, Zante, Santorini, Mykonos, Antiparos, Volos en Kos tussen middernacht en zeven uur ‘s morgens te sluiten. 

Afgelopen zondag registreerde Griekenland in het hele land 203 positief op COVID-19 geteste personen waarvan er slechts 19 afkomstig waren uit andere landen. Volgens Griekse maatstaven zijn dat veel positieven.