Search
menu
Search

Winkel met ‘dick-waffles’ moet gevel aanpassen in Sitges

Winkel met ‘dick-waffles’ moet gevel aanpassen in Sitges
Beeld: Facebook

Winkel met ‘dick-waffles’ moet gevel aanpassen in Sitges

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Er komen in Spanje steeds meer bedrijfjes bij waar men wafels in de vorm van een mannelijk of vrouwelijk geslachtsdeel kan kopen, al of niet vergezeld van uitdagende toppings. Terwijl men zich kan afvragen of dit banaal, kinderachtig of juist leuk is, blijken deze penis- en vagina-wafels een succes te zijn op die plaatsen waar ze geopend worden. Ook in de kustplaats Sitges is een vestiging van ‘La Verguería’ te vinden maar deze moet op aanraden van de gemeente iets veranderen.

De gemeente staat het toe dat er wafels in de vorm van een penis of vagina verkocht worden maar de gevel moet aangepast worden. De gemeente is namelijk niet gediend van de penissen en vagina’s die de gevel in een drukke straat versieren. Volgens de gemeente is deze uitdagende versiering tegen de wet en lokale regels.

La Verguería’ heeft meerdere vestigingen zoals in Sitges, Sevilla, Mallorca en Zaragoza. De eigenaar zegt dat het niet de eerste keer is dat de gemeente vraagt om veranderingen, dat gebeurde ook al op Mallorca en in Sevilla. De klacht van de gemeente Sitges komt dan ook niet als een verrassing maar wel onverwacht. Sitges staat met de gay-scene, het bekende travestieten carnaval en de Bears Week juist bekend om het feit dat veel is toegestaan.

Het probleem voor de gemeente is een bord met daarop de naam van de winkel en de tekening van een mannelijk geslachtsdeel. Verder moet de eigenaar een donker gekleurd raam installeren om te voorkomen dat de penis- en vagina-wafels vanaf de straat te zien zijn.

In Sevilla moest men de kleur van de gevel veranderen omdat deze te opvallend en niet in lijn met de rest van de gebouwen was maar mocht het bord blijven. Op Mallorca verzette de lokale politieke partij VOX zich tegen de ‘pollofres’ of in het Engels ‘dick waffles’ maar de gemeente staat de verkoop gewoon toe.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?